14 d’octubre del 2009

Apareixen esquerdes en un edifici del barri del Clot per les obres de l'AVE

Plano de situació de les obres al Clot, a la ciutat de Barcelona.


Plano de situació del pou (en construcció) per l´introducció del capsal de la tuneladora , a Mallorca/Trinxant. Clicar sobre la imatge per veure-la a una mida mes gran.


El pou de Mallorca/ Trinxant: obres en una fase menys avançada que en l´actualitat. Al fons es veu La Torre del Fang.

Aquest vídeo te una informació molt bona, el recomanem.14/10/2009
Els veïns d'un edifici del barri del Clot de Barcelona han denunciat que les obres del túnel de l'AVE han causat esquerdes als seus pisos, com a conseqüència de l'assentament del terreny. L'edifici afectat està just a sobre d'on s'està excavant el primer pou de manteniment de la tuneladora. Les esquerdes van començar a aparèixer a finals del mes de juny passat als baixos de l'edifici i a poc a poc han anat creixent i estenent-se per altres parets i també per altres pisos. Els veïns tenen por que l'edifici hagi cedit i que les esquerdes es reprodueixin.


L'Ajuntament de Barcelona ha reconegut que va realitzar un informe sobre els desperfectes al juliol, després de conèixer l'aparició de les primeres esquerdes. Segons l'informe municipal, al qual ha tingut accés l'agència EFE, els desperfectes no revesteixen importància.Per contra, un altre estudi encarregat pels veïns el mes de setembre afirma que la inclinació de 45% que tenen les esquerdes indicaria que estan causades per l'assentament del terreny, arran de les obres al subsòl, i que sí que serien greus. L'edifici afectat està just a sobre d'on s'està excavant el primer pou de manteniment de la tuneladora. El pou es construeix per on passava l'antiga sèquia Rec Comtal i per això s'ha hagut d'extreure aigua freàtica, cosa que podria haver causat l'encongiment" del terreny, segons els veïns.

Esquerdes en un edifici

de: http://www.3cat24.cat/noticia/410590/barcelona/Apareixen-esquerdes-en-un-edifici-del-barri-del-Clot-per-les-obres-de-lAVE

__