29 de novembre del 2009

Proposen elecció directe dels consellers de districte -llistes desbloquejades-, però per què no també els regidors i l´alcalde? Què tenen por ?

Portabella obre la porta a fer eleccions de Districte a BCN 27.11.2009 - 21:11 - Països Catalans
També acorda iniciar un procés de modificació del reglament de l'Ajuntament per tal d'introduir l'elecció directa dels consellers de districte amb llistes de vot preferent. El president d'ERC, Jordi Portabella, que l'ha presentat, ha defensat aquesta proposta com un 'antídot davant la decepció política'. ERC ha traslladat el debat del canvi de sistema electoral a l'Ajuntament de Barcelona amb una proposició que, sense retocar la llei espanyola, i segons Portabella, permet l'elecció directa dels consellers de Districte i que, amb la nova llei catalana, podria ser realitat les properes eleccions municipals de 2011.

Portabella ha dit que la idea és 'apostar per les llistes de vot preferent o desbloquejades, on els veïns i veïnes triïn entre els candidats proposats pels partits'. Planteja un primer pas amb els consellers de districte per, més endavant, evolucionar cap als regidors. Portabella considera que Barcelona 'ha de fer de Capital del Catalunya i afavorir que hi hagi aquesta elecció inèdita, que seria pionera a Catalunya i al conjunt de l'estat'.