22 de gener del 2010

Comentaris bonísims dels lectors de l'Avui a la conexió AVE amb França


QUINS LECTORS TAN INTELIGENTS!!:

22-01-2010

12. Montpeller-Perpinyà pel 2020, quina vergonya... Quin fàstic... Tant França com Espanya boicotegen el recorregut París-Barcelona des de fa 30 anys. No es pot comptar ni amb França ni amb Espanya, que només estan interessades en París i Madrid, i en provincianitzar la resta de territoris. A cap dels dos països ni de les dues capitals els interessa cap canvi que potencii Barcelona, ni Catalunya, ni que afavoreixi el desenvolupament integral del que anomenen l'eurorregió de l'arc mediterrani. El desenvolupament d'aquesta regió els fa por. Estan traïnt els seus propis ciutadans, francesos i espanyols, i traeixen també l'ideal europeu. Per això en tenim prou i davant la manca de suport i de lleialtat ha ressorgit la voluntat de recuperar la plena sobirania per al país, i només hauran aconseguit fotre'ns un temps -i molt- junt amb la nostra inevitable i imprescindible independència.
Ens cal la independència urgentment (aquest any mateix a poder ser)!  22.01.10, 18:42

 31. Quina presa de pel. I de Montpeller a Perpinya per la via vella. Quin morro. ATENCIO segons el Periodico volen sustituir la gestio RENFE l'any vinent a Rodslies. Ens doneu Rodalies i empalmem Perpinyà amb Montpeller, oi? I si no us foteu.
pluralista catala 22.01.10, 19:44

 34. Catalunya i Espanya estan a anys llum del sistema ferroviari francés, no es important el fet de que de Montpeller a Perpinyà, es circuli per via convencional SNCF, és a dir ample Europeu. L´any 95 vaig anar de Paris a London Waterloo Station pel Eurotunnel, els trens Eurostar circulavan per França a 320, pel Eurotunnel a 160, i per terres angleses a 150, van trigar el anglesos més de 10 anys a fer un tram d´alta velocitat des de l´Eurotunnel a London St Pancras la nova terminal del Eurostar. Amics en temes de trens com hem tants d´altres aixó és Africa.
juanmadj  22.01.10, 20:06

40. Pere 38, això té una explicació. La majoria de les vies catalanes y tb espanyoles no tenen res a veure amb les franceses. Les espanyoles en general i les catalanes en particular son d'una construcció molt antiga i els trens no poden anar mes ràpid del que van q ferien saltar una bona part d'aquestes vies. A mes la construcció es diferent, car les vies franceses no comporten espais entrevia i eviten fenòmens de vibracions que no desenvoluptare aquí. Penso que almenys a Catalunya s'haurien de tornar a construir les vies amb les eines modernes que no deixen pas a l'error, i amb ample europeu. llavors tots els trens podien circular a velocitats com a la resta d'Europa sense cap problema.
st 22.01.10, 21:11

54. A Figueres no hi ha estació de TGV i les dues linies, d'ample UIC i Renfe, disten 4 km. Un nou Camp de cols de Tarragona a Figueres a la vista ? La gent ha de pujar als trens o es transvassen automàticament d'un a l'altre a través del transmutador de matèria de Star Trek ? sturzbach  22.01.10, 22:36

60. Si, un invent del TBO, com quasi tot lo que passa a Catalunya des de fa uns anys . Més aviat podem dir Sr. Torrent, un desastre, darrera un altra i amb la passivitat que els catalans ens ho agafem tot, encara veurem més despropòsits . Una pena tot plegat .
Montseny 22.01.10, 23:59