22 d’abril del 2012

160 entitats s'oposen a la instal·lació d'Eurovegas a Catalunya


CRISTINA BUESA - BARCELONA -  20 de abril del 2012
Malgrat que unes setmanes enrere van presentar el manifest contra la implantació d'Eurovegas, la posada de llarg del moviment opositor al complex d'oci i joc previst al delta del Llobregat va ser ahir. Els contraris al projecte que promou el magnat Sheldon Adelson, la plataforma Aturem Eurovegas, va anunciar que ja sumen l'adhesió de més de 160 entitats de tot tipus. La següent cita és demà, dissabte, amb una mobilització ciutadana que aspira a ser massiva.

La trobada de grups ecologistes, sindicats, partits polítics, associa­cions veïnals, oenagés o equips ciclistes que recolzen la plataforma es va portar a terme al Casal de Barri Pou de la Figuera de Barcelona. Al voltant d'un centenar de persones van assistir a la trobada, en què es va llegir el manifest on es detallen els motius pels quals abominen d'Eurovegas. A les raons mediambientals s'hi sumen les discrepàncies sobre el model que exportaria a Catalunya, vinculat, segons la seva opinió, «a un augment de la corrupció, les màfies, les drogues, la prostitució i les ludopaties», segons va detallar Gustavo Duch.

SUPORT DE MADRID I ARAGÓ / A l'acte també hi van assistir representants de la plataforma madrilenya Eurovegas No i de l'aragonesa Els Monegres no es ven, que es va oposar a la construcció d'un equipament similar denominat Gran Scala i que no es va portar a terme.

Aturem Eurovegas ha convocat una bicicletada popular demà de Barcelona fins a Viladecans, on al migdia se celebrarà un dinar i s'oferiran «carxofes a voluntat». Mentrestant, el president Artur Mas va insistir ahir que acollir Eurovegas és compatible amb altres projectes d'innovació.
http://elperiodico.cat/ca/noticias/societat/160-entitats-soposen-installacio-deurovegas-catalunya-1685062