16 d’abril del 2012

Consens català per a la fusió del Sabadell amb Catalunya Banc


Adolf Todó (esquerra) i Josep Oliu, l'octubre passat, en un acte a l'Hospitalet de Llobregat.

 Adolf Todó (esquerra) i Josep Oliu, l'octubre passat, en un acte a l'Hospitalet de Llobregat. JOSEP GARCIA 

 

Generalitat, patronals i sindicats recolzen l'operació per mantenir el múscul financer després de la pèrdua de les caixes

Dilluns, 16 de abril del 2012 - OLGA GRAU / Barcelona
La transcendència de la pròxima subhasta de Catalunya Banc, l'entitat fruit de la transformació de Catalunya Caixaha impulsat un moviment de la societat civil i de la Generalitat favorable a una integració amb el Banc Sabadell. El banc que presideix Josep Oliu ja ha manifestat el seu interès a participar en la subhasta que organitza el Banc d'Espanya, malgrat que es troba en ple procés de digestió de la Caja de Ahorros i del Mediterráneo (CAM), adjudicada a finals del 2011 amb una injecció de 5.800 milions d'euros.


La Generalitat, a favor

Des de la Generalitat es veu amb bons ulls aquesta operació, que permetria mantenir el múscul financer a Catalunya, després de la pràctica desaparició de totes les caixes catalanes a excepció de La Caixa, que ara opera en el sector financer a través de CaixaBank.
Catalunya Banc és l'última peça del tauler financer que queda per moure i el president Artur Mas considera estratègic que es quedi a Catalunya, així com també reforçar el paper del Sabadell al mapa bancari espanyol, segons fonts pròximes a la Generalitat. D'aquesta manera, es mantindria la seu de La Caixa i de la fusionada Sabadell-Catalunya Banc en el territori català.

Suport de la patronal

La iniciativa compta amb el suport de la patronal Foment del Treball, de la Cambra de Comerç de Barcelona, de destacats empresaris catalans així com dels sindicats. Des de Foment es considera el Sabadell com una bona opció davant l'absorció per part del Santander, les caixes basques, el Popular o el BBVA, que també preveuen presentar ofertes per Catalunya Banc.