20 de gener del 2013

Indignat per la contaminació electromagnètica, carta al Director d'e-notícies



Joan Carles López   -  16.01.2013
Em sento molt indignat amb els mitjans, que com a expert en contaminació electromagnètica, creia que tenia l'esperança que el nou estudi mundial sobre els efectes de la contaminació electromagnètica, es fes canviar la posició o almenys iniciar un debat sobre el tema, d'un excés de confiança i de les elevades dosis de permissivitat de la normativa espanyola, sobre radiacions no ionitzants, però a dia d'avui desconec, que algun mitjà de comunicació, ja sigui mitjà escrit, visual, televisiu i de ràdio, es faci fet ressò, ni els diaris estatals, ni els de parla hispana a Amèrica, i això que vaig fer una traducció semiautomàtica del resum.

Estic parlant de l'informe de Bioinitiative 2012 http://www.gigahertz.es/bionative-2012-1.html, i que rebaixa encara més la precaució i la demanda en l'informe del 2007, i que no deixa lloc a dubte sobre efectes, estudis, i perills de les radiacions electromagnètiques, alerta sobre el perill del wifi, i la seva expansió per tot el món, sense mirar el dany possible i les conseqüències, només en l'àmbit econòmic, perquè són sistemes que requereixen una inversió gairebé nul·la en infraestructures terrestres, els perills de la telefonia mòbil, i els últims estudis són molt alarmants, en tumors cerebrals i autisme, el del telèfon sense fil Dect, que sabés en risc com jo sempre he dit al mateix telèfon mòbil, línies d'alta tensió i etc ...


Ningú de parla Hispan que conegui s'ha fet ressò només els de parla anglesa i no els més importants, en canvi a l'Índia si que ha tingut repercussió, però a Espanya, ni cadenes ni mitjans, tindran por de parlar del tema, potser tinguin por de perdre els espònsors que són els loobies de les telecomunicacions i d'energia, retirin els seus milionàries aportacions en publicitat, no, o també la medicina, ni col·legis metges ni col·lectius afins s'han fet ressò, tant que diuen que volen proves, estudis i fets, ja que allà el tenen.


Fa temps vaig decidir divulgar els perills per excés de radiacions sobretot les sense fils, xerrades conferències, cursos, però de vegades tinc la impressió que parlo sol, en canvi en les xerrades en col·legis de com utilitzar els telèfon intel·ligents i smartphones, si que escolten i entenen i són joves, però veuen el risc, cosa que no passa en els majors i no tan grans, que no volen que se'ls privi de la seva petita llibertat digital, encara que sigui a costa de la seva salut.


Espero que aquesta reflexió i indignació serveixi per a alguna cosa, perquè d'afectats n'hi ha i si es volgués veure efectes i causes es quedarien sorpresos, i ja no confio tampoc del ressò en els polítics, perquè ells si que són d'un altre planeta, i sobretot els que porten anys en això, o hauré de resignar a esperar que la CEE, que ja a avisat a Espanya diverses vegades. Que baixi el nivell de permissivitat en la seva normativa, actuï i em senti de veritat emparat pel sentit comú i orgullós de ser un ciutadà d'Europa.
 

(La meva és una petita veu, però sempre què vulgui el Sr.Joan Carles López pot publicar sobre aquest tema a la Cuca de Llum. Fa temps que penso què hi ha un perill  en les ones wifi, telèfons mòbils... i les autoritats no en avisen.  Per desgràcia ni en aquest ni en altres temes com les grasses trans què s'haurien de prohibir- a Dinamarca ja ho han fet. Molt agraïts a e-notícies per haver publicat aquesta carta.  Cuca de Llum)