22 de novembre del 2013

El nus del que passa a Catalunya és la manca d'un poder polític català (a Madrid) que es correspongui amb l'aportació econòmica catalana al conjunt de l'Estat



Ara estem a un punt en que TOTES LES SOL·LUCIONS SON DOLENTES,  d'una situació així en diuen un impasse. Facis el que facis, totes les opcions son dolentes, devant un impasse només es pot escollir el camí menys dolent.
Es tracta d'escollir el futur  menys dolent a curt, mitjà i larg termini per Catalunya. 
Caldrà resistir pressions. 

La sol·lució  evident és la independència.
Quedar·se a Espanya i pagar el seu deute públic descomunal ? (el deute originat per l'oligarquia de l'altiplà, com sempre ha fet des de fa 450 anys)  No gràcies.
Pagar el deute dels demés, fruit del seu despilfarro?, 
És això? És el que volem? És millor pagar i callar que marxar d'Espanya?

Volem seguir sent un país amb molta empenta econòmica, però sense un poder polític equivalent?   Perquè seguir a Espanya vol dir seguir essent un nan polític, es a dir uns manats.   
El nus del que passa a Catalunya és LA MANCA D'UN  PODER POLÍTIC CATALÀ (a Madrid) QUE ES  CORRESPONGUI  AMB  L'APORTACIÓ ECONÒMICA  CATALANA AL  CONJUNT  DE  L'ESTAT. La història  demostra que tenir aquest poder polític a la capital d'Espanya es un impossible-impossible-impossible. 

No m'estranya, allà tenen un altre cultura, la seva, i els hi agrada ser governats per qui la tingui. Ja ho va deixar escrit l'emperador Carles I. Per la mateixa raó, aquí a Catalunya tenim la cultura catalana, altre ordre de valors, altres maneres de fer molt consolidades des de l'any 1000, més o menys, o des del 988, com vulgueu;  però molt consolidades i constants en els registres històrics.  I també ens agrada ser governats per qui tingui  aquesta cultura, la nostra.


Nosaltres ni tan sols podem fer amenaces?
 
Ens fan violència econòmica, però nosaltres ni tan sols podem fer amenaces? Precisament, si és aquest és llenguatge que entenen, perquè és el seu llenguatge polític! 

No podem fer amenaces (violència verbal) a qui ens està empobrint? Es això, encongir·se? Hem de renyar a Junqueres perquè ho faci?

Ja ningú recorda la història?  L'ESTRANYA MORT DEL DARRER REI DEL CASAL CATALÀ, MARTÍ L'HUMÀ (1410)? ...quan només faltaven 7 dies per a "legalitzar" com hereu el seu nét, fill il·legítim de Martí el Jove??? 
Ningú recorda la invasió de Ferràn d'Antequera i la batalla, perduda pels valencians, partidaris de Jaume d'Urgell?   Ningú recorda que va ser el papa Benet XIII   (el papa Luna, el que "murió en sus 13")?   Va ser ell qui va organitzar el Compromís de Casp, ajudant a Ferran d'Antequera, tot esperant que li tornés el favor.  A Casp hi havia  representants de cada regne de la Confederació Catalano-Aragonesa (excepte Mallorca, perquè així ho va dir ell...) Uns 9 compromisaris es poden arribar a controlar. En canvi, si s'haguèsin  reunit les Corts Generals hagués estat impossible de manipular...  Jaume d'Urgell va morir assassinat a la presó.
QUE JA NINGÚ S'ENRECORDA QUE PAU CLARIS I EL SEU SECRETARI VAN MORIR ENVERINATS (1642) ?? 
I del General Prim?  Va morir en un atemtat que no s'ha acabat d'esbrinar mai.
Cuca de Llum 


Article relacionat d'Antoni Puigvert:
<http://www.cucadellum.org/2013/10/per-facilitar-lequilibri-o-lalianca.html>


Llibres relacionats amb l'article:


"L'assassinat de Pau Claris Carles M. Espinalt"  Ed. El Llamp. Barcelona. 1991.
Petita monografia ben interessant de 60 pàgs. 





"Vida i regnat de Martí. Ultim rei del casal de Barcelona". Josep-David Garrido i Valls. Rafael Dalmau Editor. Barcelona. 2010. 364 pàgs.


"Ferran I "el d'Antequera", un rei de conveniència".  David Garrido. Edicions 3 i 4. València. 2011. 288 pàgs.








"Delenda est Hispania". Albert Pont. Viena Edicions. Barcelona. 6a ed. 2012. 507 pàgs. (la resenya està en aquesta entrada: Albert Pont, "Delenda est Hispania", resenya i videos de les seves conferències)