8 d’octubre del 2014

Cole ha avisat que "si Catalunya no surt d'Espanya en els pròxims cinc anys, haurà deixat passar l'oportunitat"." Articulista de "Los Angeles Times" (vídeo 10 min.)


Cole ha avisat que "si Catalunya no surt d'Espanya en els pròxims cinc anys, haurà deixat passar l'oportunitat"."



SingularTV

 

William Cole: "Catalunya ha de pensar en la possibilitat d'una DUI"

 

"Pels EUA té molt poca importància estratègica si Espanya segueix com 1 país o bé com 2", afirma a Singular TV l'articulista de 'Los Angeles Times".  Fa 20 anys que viu aquí.



07/10/2014  -  Alèxia L. Ferret - L'articulista de 'Los Ángeles Times' William Cole ha assegurat en una entrevista a SingularTV que "Catalunya ha de pensar en la possibilitat d'una DUI" si el govern espanyol continua immòbil davant la situació actual, i no permet fer correctament la consulta. Segons Cole, el país "ho hauria de fer en un moment com ara, perquè Espanya està molt dèbil".

El professor universitari, que recentment va publicar un article a 'Los Angeles Times' titulat "Deixeu que els catalans votin" que va tenir un ampli ressò, ha explicat que "pels EUA té molt poca importància estratègica si Espanya segueix com 1 país o bé com 2". De totes maneres, Cole ha avisat que "si Catalunya no surt d'Espanya en els pròxims cinc anys, haurà deixat passar l'oportunitat".

"Els mitjans internacionals tenen el deure d'estudiar la situació, i de donar una opinió sobre el tema", ha sentenciat Cole. A la pregunta com veuen Espanya des de l'estranger, manté el tòpic anglosaxó que és "la cultura mediterrània de l''enxufisme' i la corrupció". 


(Cole avisa que a Catalunya també hi ha enxufisme. Això s'ha d'acabar, diu. Sino Catalunya no es tant diferent d'Espanya. Si vol ser diferent ho ha de demostrar.  Exposa la seva experiència a l'Universitat Pompeu Fabra.  Cuca de Llum)