17 de novembre del 2014

Els fiscals catalans s'oposen a querellar-se contra Mas pel 9-NTorres-Dulce convoca la cúpula de la carrera fiscal per prendre una decisió

 

El Periódico - MARGARITA BATALLAS / MADRID / J. G. ALBALAT / BARCELONA  - Dilluns, 17 de novembre del 2014 - 22.05 h
Els membres de la Fiscalia Superior de Catalunya s'han plantat aquest dilluns i en junta han acordat que, de moment, "no és procedent emprendre accions penals" contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per l'impuls del procés participatiu del 9 de novembre. Malgrat aquesta decisió, presa en junta de fiscals, el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha ordenat que es presentés querella davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), però el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, no ho ha considerat procedent i així l'hi ha comunicat al vespre. 

La convocatòria de la junta de fiscals de sala s'ha fet complint el que exigeix l'article 27 de l'Estatut Orgànic del Ministeri Públic. Aquest precepte estableix que el "fiscal que rebi una ordre o instrucció que consideri contrària a les lleis o que, per qualsevol altre motiu estimi improcedent, li ho farà saber, mitjançant un informe raonat, al seu fiscal en cap". És un fet totalment extraordinari la convocatòria d'una junta de fiscals de sala. La reunió de la junta de fiscals de sala és un esdeveniment extraordinari que no s'ha donat els últims anys.
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/fiscals-catalans-oposen-querellar-se-contra-mas-3696294