21 de març del 2015

Constitució catalana. Afegiu més suggeriments als 60.000 twits enviats a la proposta de Constitució del grup de treball liderat pel jutge Vidal.


Podeu trobar l’esborrany de la Constitució catalana redactada pel grup de treball liderat pel jutge Santiago Vidal tant al seu web com a l’enllaç superior. A la web www.unanovaconstitucio.cat també és possible votar els articles de l’esborrany i proposar esmenes.

_________


Actualització de les notícies d'aquesta web a 11 abril 2015:

Comentari a Facebook de Cristina   : 
Ha obert l'acte el jutge Santiago Vidal. Resumeixo. Ens ha explicat que a la pàgina on havien penjat l'esborrany de la constitució ja havien rebut 60.000 esmenes!!!

Hi ha tres propostes, en realitat la del seu grup, la més publicitada, la dels juristes de l'ANC i la de juristes a nivell internacional, escampats per aquest món de déu i que han fet la seva aportació...

I no content amb les 60.000 esmenes ens ha convidat a continuar participant. Eren deu juristes d'origen, va morir un dels companys, però avui ja són 17 els que van llegint tot el que anem aportant el poble. Nosaltres, el poble.

Ha assenyalat la sorpresa que li ha provocat veure l'encesa discussió sobre tenir o no tenir exèrcit, un punt que no pensava que aixequès polseguera. Ell no n'és partidari però molts catalanets -i haig de dir que jo estic entre ells encara que les explicacions del jutge m'han semblat prou raonables- sí que volem exèrcit.

Ens ha explicat una anècdota sobre la declaració de guerra que fan els andorrans als USA i ha estat molt divertida. No sé si està en el seu llibre. 

El jutge s'ha anat abans perquè havia d'estar a la presentació de la llista per les municipals de Barcelona per part d'ERC.

_____________


("La democràcia s'ha de vigilar"  feliç expressió de Xavier Vinader a  Dues entrevistes a Xavier Vinader, periodista d'investigació: "Hem pensat que la democràcia no s'havia de vigilar")

(Què passa quan una democràcia no es vigila, o no permeten cap control:  La nostra "democràcia de perfil baix"