29 de novembre del 2016

Treballadors d’Adif denuncien a Europa el caos ferroviari de CatalunyaEls treballadors d’Adif a Tarragona i l’Ebre es revolten contra la companyia i denuncien a Brussel·les la “falta continuada” de plantilla i d’inversions a la zona, coneguda per les constants incidències a les línies R-15 i R-16 de Rodalies. A través del Sindicat Ferroviari de la UGT adverteixen que falten treballadors i que no es cobreixen les vacants. És més, asseguren que Adif ni tan sols reconeix que n’hi hagi

En un comunicat que han fet públic aquest dilluns, alerten de la “falta d’inversions en infraestructures per poder garantir el bon estat de les instal·lacions ferroviàries.
Denuncien els 13 descarrilaments els últims 3 anys, fins i tot amb matèries perilloses, només a les comarques de Tarragona, on per cert hi ha 2 nuclears; els retards sistemàtics i els 126 punts negres d’urgent reparació, que són un perill. 

Desinversió en recursos tècnics, però també humans, amb una reducció continuada de treballadors: calen almenys 1.000 contractacions a Catalunya, segons els sindicats que, acompanyats per diputats i senadors d’Esquerra, demanen a Brussel·les que pressioni el govern espanyol.

També posen el crit al cel per les externalitzacions que el govern espanyol està practicant dins d’Adif en àmbits com el manteniment de les línies, la venda de bitllets o les tasques de maniobres dels trens. 

Avui una representació del Sindicat Ferroviari de la UGT és a Brussel·les per denunciar aquesta situació davant la Comissió de Transports Europea i reclamen, entre d’altres, que s’aturin aquestes externalitzacions.