7 de desembre del 2016

L'Estat espanyol usurpa l'impost català de les begudes ensucrades per a evitar que el Govern recapti 41 milions d'€. No és la primera vegada.El ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, té previst de crear un nou impost per a les begudes ensucrades. D’aquesta manera, el govern espanyol s’avança a la Generalitat, que no podrà aplicar el tribut sobre aquestes begudes, tal com havia previst en el pressupost de l’any vinent. El govern esperava recaptar quaranta-un milions d’euros amb aquest impost.

Aquest tribut forma part d’un conjunt de mesures que el govern espanyol aprovarà divendres i que presentarà a Brussel·les. Entre les iniciatives de Montoro, hi ha també un pla de lluita contra el frau en l’IVA i una reforma de l’impost de societats.

Montoro ho ha comunicat als portaveus dels grups al congrés espanyol. També els ha informat sobre el Consell de Política Fiscal i Financera de demà amb els consellers d’Economia i Hisenda. En aquesta reunió parlaran dels objectius de dèficit públic de les comunitats autònomes per al 2017 i 2018.