25 de gener del 2017

El President Puigdemont explica la voluntat de convocar el referèndum a Brusel·les, gran èxit d'audiència


 La sala del Parlament a Bruseles, plena

Captura de pantalla d'un vídeo d'Oriol Junqueres, mostrant les persones de peu dret

 

La conferència de Brussel·les, un "èxit brutal"


Dimarts, 24 de gener de 2017

Una quarantena de diputats, a banda de representants d'ambaixades, 'think tanks' i assessors polítics, a l'acte del Govern català, segons els organitzadors

Una quarantena d'eurodiputats amb perfils diversos han assistit a la conferència

Casals ha explicat que una quarantena d'eurodiputats ha assistit a l'acte de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva. Fonts de Govern han afegit que el perfil dels eurodiputats presents ha estat transversal, ja que tots els grups parlamentaris a l'Eurocambra han tingut presència, així com un bon nombre dels 28 estats membres. En aquest sentit, el també eurodiputat Ramon Tremosa ha emfatitzat la presència de socialistes, membres dels Verds i liberals, a banda d'afirmar que no hi havia presència de membres d'"extrema dreta". 
 
 Tremosa: "No he vist res igual en 10 anys"

A més, Tremosa ha expressat a directe!cat que entre el públic també hi havia representants d'ambaixades, assessors polítics i membres de 'think tanks'. L'eurodiputat afí al PDeCAT ha entomat el mateix discurs que Adam Casals i també s'ha felicitat per "l'èxit" de l'acte. "No he vist res igual en 10 anys", ha comentat en referència al temps –arrodonit a l'alça– que fa que exerceix com a eurodiputat. De fet, ha dit que l'esdeveniment d'avui ha superat el de 2014 també a l'Eurocambra, on van intervenir Carme Forcadell, Muriel Casals i Josep Maria Vila d'Abadal, presidents en aquell moment de l'ANC, Òmnium i AMI.

http://www.directe.cat/noticia/572041/la-conferencia-de-brusselles-un-exit-brutal?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebookTEXTOS  DELS  3  DISCURSOS:


El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, han defensat al Parlament Europeu la necessitat de realitzar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya.http://www.elnacional.cat/ca/politica/textos-discursos-puigdemont-junqueras-romeva_133653_102.html