9 d’octubre del 2017

Posicions a EU sobre la independència de Catalunya i la violència de l'1-Oct.

>> Tres partits dels Països Baixos demanen al seu govern que es posicioni sobre Catalunya i la violència de l’1-O

 09.10.2017

Un terç dels diputats neerlandesos volen una investigació independent i pregunten si els Països Baixos faran algun tipus de mediació entre Catalunya i Espanya 


 >>  El comissari europeu d’Economia fa una crida al diàleg per a resoldre la situació a Catalunya

09.10.2017 -  

El comissari europeu d’Economia i Finances, Pierre Moscovici, ha evitat avui de valorar les conseqüències econòmiques per a l’Eurozona derivades de la situació política a Catalunya. Per contra, Moscovici ha aprofitat l’ocasió per refermar la crida al diàleg.

 Segons ha declarat als mitjans, el diàleg és ‘de totes totes la millor via per resoldre la situació’, també des del punt de vista econòmic. Amb tot, també ha destacat el seu suport al ‘respecte’ per l’ordre constitucional espanyol i ha recordat que la situació ‘no pot ser resolta amb violència.

Sobre una possible declaració unilateral d’independència, Moscovici ha admès que observa ‘amb atenció, i potser també amb preocupació’ la situació política. ‘Mai he estat a favor de comentar situacions que encara no han passat’, ha expressat.

Els ministres de Finances de l’Eurozona es reuneixen aquest dilluns i dimarts a Luxemburg. Durant aquesta tarda abordaran, entre altres punts de l’agenda, possibles rols i tasques futures del Mecanisme Europeu d’Estabilitat en el marc d’un debat més ampli sobre el futur de la Unió Econòmica i Monetària.