26 de març del 2018

El vicepresident del Bundestag no veu possible l'extradició de Puigdemont per rebel·lióDiputats del partit d'esquerres Die Linke creuen que la detenció de Puigdemont a Alemanya és "incorrecta" i la consideren "una vergonya"


Redacció Actualitzat 26.03.2018
Wolfgang Kubicki, vicepresident del Parlament alemany i jurista experimentat, ha assegurat en declaracions a la xarxa de diaris alemanys RedaktionsNetzwerks Deutschland que, a diferència d'Espanya, Alemanya no contempla el delicte de "rebel·lió".

Kubicki diu, per tant, que "no considera l'extradició per aquesta acusació" formulada per les autoritats espanyoles.
Però també assegura que l'extradició per altres motius, en relació amb l'euroordre i l'aplicació de la Constitució espanyola, és, per descomptat, concebible.
El vicepresident del Bundestag confia en la bona feina de la justícia.
"En qualsevol cas, espero un examen acurat de les autoritats jurídiques i polítiques responsables del cas a Schleswig-Holstein."
També s'ha pronunciat el president del partit Die Linke i membre del Bundestag, Bernd Riexinger, que considera que, sense compartir les preocupacions de Puigdemont, aquesta "detenció és completament incorrecta i no pot ser lliurat a ningú".

En la mateixa línia, el diputat del Parlament alemany del partit d'esquerres Die Linke Andrej Hunko considera que és "una vergonya" que s'hagi detingut Puigdemont al seu país.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Hunku considera que "hauria de ser alliberat perquè se l'acusa d'un delicte, el de rebel·lió, que no contempla cap altre estat europeu."