5 d’abril del 2018

05.04.2018 - Puigdemont demana per carta d’investir Jordi Sànchez aprofitant la resolució de l’ONU

El Comitè de Drets Humans insta l'estat espanyol a respectar els drets polítics de Sànchez per a poder ser investit 




05.04.2018
El president Carles Puigdemont ha enviat una carta als diputats de Junts per Catalunya en què els demana de fer possible la investidura de Jordi Sànchez aprofitant la resolució del Comitè de Drets Humans de l’ONU que insta l’estat espanyol a respectar els seus drets polítics. La carta ha estat llegida en la reunió de grup de JxCat al parlament, abans del ple ordinari d’avui. També s’ha fet pública una carta de Jordi Turull en què renuncia ‘provisionalment’ a la seva candidatura i una altra de Jordi Sànchez en què assumeix la disposició a ser investit.

Puigdemont escriu: ‘Som davant d’una oportunitat, sense precedents, que hem d’aprofitar jurídicament i política en la defensa de la nostra causa en l’àmbit internacional. Cal exigir a l’estat espanyol el compliment de les mesures de les Nacions Unides i preservar els drets del diputat Jordi Sànchez com a candidat a la presidència de la Generalitat. Fer-ho és un acte de justícia que repara el dany causat pels poders de l’estat espanyol. Fer-ho insta l’estat a comportar-se com la resta de països d’Europa i a respectar els drets polítics de tothom.’

La resolució de l’ONU demana a la justícia espanyola que permeti a Sànchez d’exercir els seus drets com a diputat i que el jutge Pablo Llarena li havia denegat, és a dir, poder sotmetre’s al debat i votació d’una sessió d’investidura. La resolució és de compliment obligat, perquè l’estat espanyol es va adherir al Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics. Però pot no fer-ne cas i l’ONU no té capacitat sancionadora, en aquest cas. Si en fa cas omís, diu Puigdemont, ‘demostrarà una vegada més que és capaç de qualsevol cosa per alterar el normal funcionament de la democràcia a Catalunya. Aquesta, que és una possibilitat ben real, l’hauríem també d’aprofitar per a la defensa de les llibertats polítiques de Catalunya, sumant a la nostra causa una nova vulneració dels drets civils al nostre país’.

Cliqueu a l'enllaç per llegir la carta de Puigdemont:
https://www.vilaweb.cat/noticies/puigdemont-demana-per-carta-dinvestir-jordi-sanchez-aprofitant-la-resolucio-de-lonu/ 



Notícies relacionades:

>>  Jordi Turull comunica per carta que renuncia provisionalment a la investidura en favor de Sànchez

>>  Sànchez comunica per carta que està disposat a ser investit president.  
Agraeix a Jordi Turull que renunciï a la segona votació de la seva investidura