23 d’abril del 2018

Sant Esteve de les Roures o com l'invent d'aquest poble per part de la Guàrdia Civil s'ha convertit en un fenòmen a la xarxa.









El poble fictici ja compta amb una vuitantena d'organitzacions i institucions, entre les quals un ajuntament, partits polítics, universitat, CDR, hospitals i un tanatori

 

Sant Esteve de les Roures no existeix, almenys a Catalunya. És un poble fictici que es va inventar la Guàrdia Civil en un intent més de justificar la violència del procés en un dels múltiples informes que la benemèrita ha enviat al jutge del Suprem Pablo Llarena. Segons els agents, en aquest poble imaginari -"de difícil ubicació", com diu, irònicament, Viquipèdia- s'hi va donar un dels focus de violència, amb puntades de peu al cap de guàrdies civils indefensos i intents d'atropellament. 

Capitells de s.Esteve de les Roures


Aquest municipi fantasma s'ha convertit en un autèntic fenòmen a la xarxa. Els usuaris, en un clar gest de fer mofa de la Guàrdia Civil, han creat
l'ajuntament i partits polítics, CDR, escoles i universitats, associacions diverses, servei de rodalies, hostpitals, un tanatori... I fins i tot el mateix cos de la Guàrdia Civil de Sant Esteve de les Roures. De fet, fer el recompte de quantes entitats o associacions té aquest "poble" és una tasca complexa. L'escriptor Quim Monzó va fer la petició a l'"Ajuntament", que no va saber què respondre.  

Xarxa de Rodalies de s. Esteve de les Roures


L'article que el poble té a la Viquipèdia fa un llistat aproximat (cada dia poden aparèixer nous perfils a la xarxa) de les organitzacions del poble. En total, n'hi ha més de 80 entre institucions, partits, comerços, espais d'oci... Tot plegat com si es tractés d'un poble real.


Història del poble explicada per nens i il·lustrada per la Pilarin Bayes. No li manca de res.


Per si tot això no fos prou, la mateixa benemèrita va donar ales a la paròdia interactuant-hi a través de Twitter. En concret, el perfil oficial de la Guàrdia Civil va respondre una piulada de l'Ajuntament de Sant Esteve de les Roures que compartia un vídeo d'agents disparant contra immigrants. "Des d'un compe oficial? Representen els seus ciutadans parlant de falsos impactes que no apareixen en cap autòpsia? No es deu haver equivocat el community manager?", deia la Guàrdia Civil. La (nova) pífia de la benemèrita va provocar les burles de xarxa i va impulsar de nou aquest poble cada vegada més real, almenys a Twitter.

https://www.naciodigital.cat/noticia/153000/sant/esteve/roures/invent/guardia/civil/convertit/fenomen/xarxa


(Ens ha arribat que a s. Esteve de les Roures no es paguen lloguers, tingue-ho en compte a l'hora de planificar les vacances)



(Hem sentit a dir que hi ha dubtes de les sumes respecte a l'import total del cost del referèndum de l'1-Octubre, segons càlculs de la Guàrdia Civil. Trovo a les xarxes notícies confuses; una parla de que s'han sumat partides de despeses amb partides de previsió de despeses. Quan trovi dues versions iguals us ho penjaré aquí.   Cuca de Llum)