21 d’abril del 2021

"El feixisme no és opinió, és delicte" les coses clares de C. Puigdemont al Parlament Europeu

 


 

Puigdemont avisa el Parlament Europeu:
 
 El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha advertit aquest dimecres en una intervenció al Parlament Europeu que el feixisme ha de quedar fora del debat dels límits de la llibertat d'expressió. "El feixisme no és opinió, és delicte", ha indicat.
 
 

L'eurodiputat ha fet la reflexió després que ahir el candidat del partit ultra Vox, Ignacio Garriga, participés per primer cop en el debat electoral de les eleccions catalanes a TV3, amb intervencions apocalíptiques.

 Puigdemont s'ha manifestat en aquests termes aquesta tarda en un debat sobre si s'han de regular les xarxes socials. El president ha admès que aquesta és una discussió que "s'ha posat de moda". Però ha apuntat que llavors apareix el problema de "qui vigila el vigilant". Segons l'eurodiputat, la censura a les xarxes socials és un terreny perillós, "i no es justifica, fora de casos excepcionals", entre els quals ha situat el feixisme.
 
El president ha demanat anar amb compte a l'hora d'establir normatives per regular les xarxes socials. "Qui ens pot assegurar que les regles que es creïn no s'usaran demà contra les minories? Les xarxes socials han estat un fòrum de debat i de llibertat d'expressió que molts cops han qüestionat la narrativa oficial, que els grans poders econòmics i polítics han intentat imposar. És un progrés social per als ciutadans. La llibertat d'expressió és un dret humà i s'ha de defensar com a tal", ha afegit.