14 de juny del 2021

Mirant Oriol Junqueras, per Víctor Alexandre

 

14.06.2021
 
Benvolgut Oriol, darrerament has dit i has escrit coses sobre les quals voldria fer-te algunes consideracions. Abans, però, deixa’m dir-te que no només em sap molt de greu la captivitat que pateixes, sinó que són molts els articles que porto escrits denunciant la violació dels drets humans que suposa l’empresonament o l’exili que patiu tu i la resta de membres del govern de Catalunya, així com Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, per part de l’Estat espanyol. Fa esfereir que en el si de la Unió Europea hi hagi un Estat que té exiliats i presoners polítics per haver comès el crim de posar les urnes al servei de la ciutadania. Però no és un miratge. Aquest Estat violador dels drets humans existeix i es diu Estat espanyol, i les lleis amb què justifica el vostre empresonament o exili són totalitàries i contraries al dret internacional.
 
Dit això, o precisament per això, no em va agradar gens la humiliació vergonyosa que li vas fer a Marcela Topor, muller del president Puigdemont, el 18 de gener de 2019, quan us va visitar a la presó. Ella venia a veure-us, però tu no la vas voler rebre. Increïble! T’ho imagines a l’inrevés? Vull dir, t’imagines el president Puigdemont empresonat humiliant la teva dona? Jo no, i tu tampoc. Hi ha coses que van amb la mena de persona que s’és, saps? Tampoc no em van agradar les declaracions que vas fer intentant menysprear i desprestigiar el president Puigdemont i la resta d’exiliats en el sentit que allò que seria de valents és sotmetre’s al martirologi de la presó, i de covards, no voler sotmetre’s a la justícia franquista espanyola i exiliar-se en un Estat democràtic d’Europa. No ho deies així, és clar. Seria massa fort i et falta valor. Ho deies de manera més sibil·lina, menyspreant fins i tot Meritxell Serret, del teu partit, que també s’havia exiliat. No deu ser amb l’ajuda de Pedro Sánchez, per tal que el discurs del teu partit no grinyoli, que ella ha tornat de l’exili sense haver estat detinguda, oi que no? Quines coses que passen, tu. Queda Marta Rovira, és veritat. Però ella, per a Espanya, és una independentista bona, perquè marca distàncies amb el president Puigdemont i Waterloo, on hi ha els independentistes dolents. En altres paraules, no fa nosa. Com tampoc no la fa Anna Gabriel.
 
Junts i la CUP són, des del punt de vista espanyol (i també del de les veus mediàtiques d’ERC), els “radicals”, els “arrauxats”, els “eixelebrats”. Esquerra, ves per on, és el seny. Ho diuen fins i tot PP i Ciudadanos. A qui se li acut, defensar la unilateralitat tenint a l’altra banda un Estat que és el gran referent de la democràcia al món, un Estat que utilitza la paraula i no la porra amb la dissidència, un Estat que dialoga amb els dissidents en comptes d’exiliar-los, empresonar-los o perseguir-los, un Estat que no té cap inconvenient a amnistiar els represaliats pel Procés i a reconèixer el dret d’autodeterminació de Catalunya. D’un Estat així, només poden venir coses bones i la unilateralitat seria un afront que no es mereix. Per això Esquerra Republicana, és el partit suposadament antagònic més ben valorat pel Gobierno de España, perquè, com a nou pujolisme, diu que la independència “ara no toca” i que el que toca és la famosa Taula de Diàleg que ha de marcar un retorn a la vella política autonomista de Peix al Cove, de la qual, no en tinguem cap dubte, en sortirà la llibertat de Catalunya. Només és qüestió de fer bondat, de ser submisos i de fer-nos fotos amb els poders fàctics espanyols com les que es fa Pere Aragonès. N’hi ha prou d’escoltar els elogis que surten de la boca de Pedro Sánchez, Carmen Calvo, Miquel Iceta, Salvador Illa, Teresa Cunillera o Eva Granados, carcellers tots ells amb 155 claus, així com de Foment i del Cercle d’Economia. Digue’m qui t’estima i et diré qui ets. Sembla mentida, tanta por que els feia ERC anys enrere i resulta que ara ha esdevingut el seu millor aliat per exigir-nos obediència, desactivar l’independentisme i omplir de joia i felicitat el cor dels catalans, en general, fent-los veure els immensos beneficis de l’autonomia, la dependència i la captivitat.

 

 https://elmon.cat/opinio/mirant-oriol-junqueras-26707/?fbclid=IwAR2oHCVXJmi5ky5g148XYSdnKKZoopPSSRpVM8CPIVh3bocbb7IN41I