23 d’abril del 2008

CRISI INSTITUCIONAL. Mascarell qüestiona el govern en minoria d´Hereu

L'exconseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha qüestionat la el govern en minoria de Jordi Hereu a l'Ajuntament de Barcelona i ha parlat de "crisi institucional".

Mascarell, en una opinió publicada al diari ADN, ha assegurat que "no tinc prou informació com per donar la meva opinió sobre si s'està fent o no una barbaritat al Tibidabo talant els arbres que molesten la instal·lació d'una muntanya russa.

"En qualsevol cas, el bosc ocult que hi ha darrera la crisi dels arbres és la profunda crisi de l'estructura institucional democràtica construïda a Barcelona al llarg dels darrers 30 anys". "Governar la ciutat amb un equip en minoria que sembla no poder controlar la seva situació; domina el plenari municipal una majoria de circumstàncies que no sembla tenir més objectiu que posar en dificultats al govern", ha afegit.

L'exconseller de Cultura creu que "les resolucions del Plenari, doncs, han deixat de tenir valor real pel govern". Penós i llastimós. Barcelona, la ciutat que els anys 80 va il·luminar un model de democratització municipal, està sacsejada per una crisi institucional important. Més lamentable encara, amb prou feines ningú se'n fa ressò. És trist que els regidors s'insultin a crits de fatxes i fatxendes; però és més greu que les resolucions i les decisions del plenari i de les comissions de govern siguin paper mullat". "Si les coses són així en l'Ajuntament, el lloc de proximitat política per definició, a ningú pot sorprendre que la ciutadania s'hi senti ben lluny", ha explicat.

Mascarell ha conclòs afirmant que "la ciutat viu un moment problemàtic. La seva capitalitat està descafeïnada. La crisi de l'aigua està posant de relleu els prejudicis que sobre la ciutat dominen a moltes comarques de Catalunya. El futur serà incert si Barcelona no es rearma de conviccions, idees i govern. Seria bo no perdre de vista el bosc a base d'observar només els arbres, i les atraccions del Tibidabo".