1 de gener del 2010

Traspàs de Rodalies, Pres. Montilla autosatisfet



El president català ha destacat que en l'any 2009 s'han aconseguit dos avenços molt importants: un nou sistema de finançament i l'avui oficialitzat traspàs dels serveis de Rodalies, "dos èxits –ha dit– de la capacitat negociadora de la Generalitat i del govern espanyol".

Pel president català, el de Rodalies "és el traspàs més important i complex dels últims quinze anys, des que es va iniciar el desplegament dels Mossos d'Esquadra".

... "alguns no volen admetre la realitat, i de nou es neguen a reconèixer que aquest és un bon traspàs".

comentaris dels lectors de l'Avui:

-Un traspàs de rodalies sense trens, sense vies, sense estacions i embolicat en forma de regal enverinat... manca de manteniment efectuada per Renfe durant tots aquest anys.

- el TRASPÀS DEL HORARIS I LES TARIFES SOBRE ELS TRENS DE RODALIES . Si no sóm propietaris de les vies i les estacions és com si visquéssim de lloguer.

-61 .Considerar que gestionar unes línies ferroviàries tercermundistes sense les vies, les estacions ni els trens i que en comptes de robar-nos-en 10 ens en robin 7 és un èxit demostra una limitació de pensament profunda.

-78 Rodalies: ni vies, ni trens, ni catenaries, ni senyals. Sols un microfon i posibilitat de fer els horaris dels trens. Ah i netejar els vagons.

-131. El finançament??? Quin finançament? Quin és el dèficit de la Generalitat el 2006 i quin serà el dèficit el 2009? Com tenim les balances fiscals? Segons el senyor Solbes quan era ministre del ram, va xifrar-les en un dèficit per Catalunya de 22.000.000.000 € anuals. Això suposa 3000 € per català i any que paguem a Espanya i no tornen. L'any 2009 el dèficit fiscal català representa més del 10% del PIB, això és "acollonat" només acceptable en casos molt accepcional (terratremol, guerres..) o en cas de colonialisme que és fa permanent l'espoli, (és el cas de Catalunya). Més informació http://www.ccn.cat -- josep 01.01.10, 21:11

-128. Ha estat tot una burla, tenim un Montilla que té menys força que un sifó. Ens volen fer creure que ha estat una negociació fantàstica, i els ciutadans com ignorants.

-Marta
01.01.10, 20:39 -114 . Si això és un èxit, què deu ser un fracàs?

de: http://www.avui.cat/cat/notices/2009/12/montilla_qualifica_el_traspas_de_rodalies_i_el_financament_com_els_dos_exits_politics_de_l_any_83010.php



Dic 24 El Estado traspasa Renfe a la Generalidad pero asumirá el déficit de forma indefinida



El Estado traspasará la gestión de las Cercanías de Renfe a la Generalidad a partir del próximo 1 de enero, pero continuará asumiendo íntegra e indefinidamente el déficit generado por la diferencia entre el coste del servicio y la venta de billetes, que en 2010 será de 117 millones de euros.

Este acuerdo se ha tomado en una reunión de la Comisión Mixta de Asuntos Económicos y Fiscales celebrada este martes en Madrid y presidida por la vicepresidenta económica del Gobierno, Elena Salgado, y el consejero de Economía y Finanzas de la Generalidad, Antoni Castells.

El traspaso incluye la subrogación del contrato que el Estado tiene con Renfe y que expira a finales de 2010, momento a partir del cual la Generalidad podrá negociar el servicio con otra operadora.

http://www.vozbcn.com/2009/12/24/9323/estado-traspasa-renfe-generalidad/