3 d’octubre del 2014

Túnel de l'AVE-Girona: Fracassa el primer intent dels militars per extreure aigua del túnel de l'AVE a Girona i notícies relacionades

  Els bombers al túnel. Foto: canal 3:24

Per veure el vídeo: http://mp4-medium-dwn.media.tv3.cat/1/2/1412254871221.mp4


02/10/2014 - 15.30h.
Un total de 84 soldats de la Unitat Militar d'Emergències han vingut des de Saragossa per ajudar a treure aigua del túnel de l'AVE inundat. La seva missió és extreure l'aigua a través de la boca d'entrada del pou número 11, on, a través de vehicles, poden arribar fins on hi ha l'aigua estancada. Aquesta nit han hagut de treballar completament a les fosques i en condicions de màxima dificultat. Per fer-ho han portat les bombes més potents que tenen, que poden treure fins a 320.000 litres per hora en condicions òptimes.

Però la distància i el desnivell han fet fracassar el primer intent dels militars per aconseguir treure aigua. A quarts de tres de la matinada, i després de veure que la bomba no era capaç d'extreure ni una gota d'aigua, han decidit que aquest dijous provaran un altre sistema, amb autobombes. El comandant de la Unitat Militar d'Emergències, Carmelo Benito, ha admès que "hi ha un gran desnivell i una gran distància". En la mateixa línia, el subsinspector dels bombers de la Generalitat, Ferran Garcia, ha explicat que l'aigua està "molt lluny", a més d'un quilòmetre des de la boca, i a uns 16 metres de profunditat.

Els bombers de la Generalitat també col·laboren amb l'exèrcit, i a més del personal han aportat molts metres de mànegues.

Per la seva part, al pou número 9, on hi ha el màxim denivell, uns 40 metres, les bombes instal·lades per una empresa especialitzada sí que han pogut continuar treballant durant tota la nit.
http://www.324.cat/noticia/2495718/girona/Fracassa-el-primer-intent-dels-militars-per-extreure-aigua-del-tunel-de-lAVE-a-Girona#.VC0qBcXtmyM.facebook 


Notícia relacionada: 

>> Els enginyers de camins culpen Adif de la inundació del túnel del TAV a Girona 

 

>>  article del diari gironí El Dimoni.com    Si voleu llegir.lo cliqueu: http://www.eldimoni.com/riera-de-la-pabordia-derrota-el-totpoderos-tav/


A l'esquerra, el Güell. Imatge que indica com s'hauria produït la inundació GRAFISME: AJUNTAMENT DE GIRONA


>> interessant article sobre les riuades del riu Güell, també a El Dimoni: http://www.eldimoni.com/guell-rebel/ 


>> 15.10.2014    Vila qualifica de ''desafortunades'' les declaracions de Pastor sobre la inundació del túnel del TGV a Girona

El conseller de Territori i Sostenibilitat reitera a la ministra de Foment que després d'invertir més de 300 milions s'està quedant molt malament per poc més de 2 milions.

Les declaracions de la ministra de Foment, Ana Pastor, responsabilitzant a la xarxa de clavegueram de la inundació del túnel del TGV de Girona han estat "desafortunades i injustes", segons Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat.
Vila ha dit que l'afirmació de la ministra "no s'ajusta a la realitat" i que després d'haver invertit més de 300 milions en les obres del TGV a Girona ara, per poc més de dos milions, el ministeri de Foment "està quedant molt malament". Vila ha dit no entendre que amb un pressupost el 2015 que preveu invertir 2.600 milions d'euros línia d'alta velocitat es tinguin aquests problemes "per garantir el servei" de l'única línia rendible d'alta velocitat.