22 de març del 2017

Petit recull dels suports des de l'estranger pel referèndum a Catalunya



La vicepresidenta dels Verds europeus: "Si Espanya intervé Catalunya la resposta ha de ser política"

 

Julia Reda argumenta en declaracions a 'El Món' que "els catalans tenen dret a celebrar un referèndum" 




La vicepresidenta alemanya de l'eurogrup dels Verds - Aliança Lliure Europea, Julia Reda, ha defensat el dret a l'autodeterminació de Catalunya i el referèndum sobre la independència. En declaracions a El Món, Reda ha sentenciat que "correspon als catalans la decisió sobre el seu propi futur".

Reda, nascuda el 1986 a Bonn, confia que Catalunya i Espanya puguin trobar "una solució diplomàtica" al conflicte. Tot i això, i preguntada sobre una possible intervenció de l'Estat a Catalunya, Reda ha apuntat que en aquest cas "l'única resposta democràtica és una solució política entre les dues parts".

La vicepresidenta dels Verds-ALE també ha defensat el referèndum com a solució a la situació entre Catalunya i Espanya, i s'ha mostrat esperançada que Madrid "accepti" aquesta possibilitat.

"Desitjo que hi hagi acord, és important que aquests conflictes es resolguin diplomà-ticament", ha argumentat en declaracions a El Món. "Catalunya ha de poder decidir i celebrar un referèndum", ha conclòs.


Reda, que té la seva pàgina web oficial traduïda al català, és també la líder del Partit Pirata alemany. A l'Eurocambra és membre de la Comissió d'Assumptes Jurídics, i de la Delegació per a les relacions amb la Xina.

També és suplent de la Comissió de Mercat Interior i de Protecció del Consumidor, de la Comissió de Peticions, de la Comissió d'Investigació sobre la Mediació de les Emissions en el Sector de l'Automòbil, i de la Delegació per a les relacions amb els EUA.

Companys catalans

Soltes comparteix el grup dels Verds Aliança Lliure Europea amb els eurodiputats catalans Josep Maria Terricabras i Jordi Solé (ERC), i Ernest Urtasun (ICV).