30 de juny del 2021

El Tribunal de Comptes rebutja totes les al·legacions i dóna quinze dies per evitar els embargaments


 
L'òrgan administratiu reclama 5,42 milions d'euros a una quarantena d'ex-alts càrrecs per l'acció exterior de la Generalitat
 

 30.06.2021 - Vilaweb

El Tribunal de Comptes espanyol ha notificat a la trentena d’ex-alts càrrecs de la Generalitat que tenen quinze dies hàbils per dipositar la fiança de 5,42 milions d’euros arran de la causa per l’acció exterior del govern. En aquest sentit, l’òrgan administratiu ha tombat les al·legacions dels afectats i ha avisat que passat el termini procedirà a embargar béns si no s’aporten totes els diners.

 

A banda de les al·legacions, el tribunal també ha refusat de rebaixar la fiança, tal com havien sol·licitat les defenses d’alguns dels afectats. Només ha revisat la xifra en 400 euros arran d’una errada en les despeses de les delegacions de la Generalitat a Dinamarca i Croàcia.
 
Ahir, els representants legals dels encausats van lamentar que els van lliurar un plec de 504 pàgines amb només tres hores per llegir-lo. Cada advocat, indiferentment de si representava un o deu persones, va disposar de deu minuts per formular l’escrit d’al·legacions.

 

Al tribunal, avui ha estat el torn de la fiscalia, l’advocacia de l’estat i les acusacions particulars. Segons que ha explicat l’advocat i ex-conseller Francesc Homs en una atenció als mitjans, el ministeri públic ha fet una intervenció política i l’advocacia no ha fet cap argumentació.

 

La delegada instructora ha exonerat a vuit dels quaranta-dos ex-alts càrrecs a qui havia citat entre els quals Jordi Turull i Neus Munté.
https://www.vilaweb.cat/noticies/tribunal-comptes-rebutja-allegacions-quinze-dies-
embargaments
 
LA MATEIXA NOTÍCIA EN UN ALTRE MEDI:
 
 
LA REPRESSIÓ A TRAVÉS DEL TRIBUNAL DE COMPTES, NOTÍCIES PRÈVIES: