29 de gener del 2023

Catalunya paga 27 cops més que el dèficit fiscal del cantó de Zurich. Comparació entre població, proporció en la generació del PIB estatal, i impostos a l'estat, entre el cantó de Zurich i la regió Catalunya.









 




SUISSA, CANTÓ DE ZURICH:

% DE LA POBLACIÓ DE SUISSA: 20%  (1/6 del total)

% PROPORCIÓ EN LA GENERACIÓ DEL PIB = 1/5

IMPOSTOS ESTATALS: 0,3% del PIB DE TOT EL CANTÓ DE ZURICH

 

ESPANYA, REGIÓ CATALUNYA:

% DE LA POBLACIÓ D'ESP:20%  (1/6 del total)

 % PROPORCIÓ EN LA GENERACIÓ DEL PIB = 1/5

 IMPOSTOS ESTATALS: 8% del PIB DE TOT CATALUNYA 

 




PER A SABER-NE MÉS:

(Catalunya és la segona comunitat en aportar impostos a l'Estat, la 10a a rèbre inversions. No cal dir res més)
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 


 
 
 

>>  veieu el tag balances fiscals Catalunya/ balanzas fiscales Cataluña (95) entrades, a l'index del blog.
 
 

[ >>  He oblidat afegir els milions de guanys de l'aeroport i port de Barcelona, que cada any també marxen. El Port el van transferir a la Generalitat, però Aznar va tornar a revertir els guanys cap a l'Estat central, amb una o altre excusa. (Cuca de Llum)

[ A tot això cal afegir:
 
[ >>  els reiterats incompliments d'inversió a Catalunya cada any, començant per les inversions previstes a la disposició addicional de l'Estatut del 2006.  Ni millores urgentíssimes a Rodalies que estan pràcticament igual des del 2008, i 4rt Cinturó. A Sanitat, ni més plantilles i més inversions als hospitals que estan saturats, metges i enfermeres mal pagats. Ni a Ensenyament: seguim tenint barracons en algunes escoles, professors mal pagats, manquen professors per reforç escolar,... Sense l'AVE de mercancies amb els nous carrils d'ample internacional, que conecti amb València i Tarragona des de fa 15 anys... segueixo??
 
 
[>> el 40% dels impostos recaptats a Catalunya no són invertits aquí. La suma total augmenta cada any, els experts parlen ara de 20.000 milions d'€ a l'any.  Des de fa anys, l'Estat central impedeix que es publiquin les balances fiscals de cada comunitat autònoma, no cedeix les dades perquè els grups d'experts d'algunes universitats ho puguin calcular. Manca de transparència fiscal.


[ Tot això, un petit resum, va pels que diuen que els catalans exagerem. Cuca de Llum]




___