22 d’abril del 2024

Xavier Trias I Jordi Cabré presenten el llibre "En Conclusió" a la llibreria Ona de Barcelona

 
 

 
19.04.2023. Barcelona
 
Ahir, amb en Xavier, presentant En Conclusió. Aquest llibre no podia ser un monòleg, perquè en Trias és el contrari d’un monòleg. Aquest llibre, de fet, és una negociació.

Desgrana el seu pensament i les seves conclusions, després d’una llarga carrera política, i les contrastem amb les meves. No sempre coincidim en tot, però aquesta és precisament l’actitud vital que ell exemplifica: parlar, negociar, arribar a alguna banda. Quan es pot, és clar. I quan l’interlocutor ho vol. Afortunadament, ell ha volgut fer-ho amb mi.
 #xaviertrias @arallibres #santjordi2024
 
 

Podeu trobar-lo i llegir de franc el primer capítol a:

>>  https://www.arallibres.cat/cataleg/xavier-trias-en-conclusio/  

 

Ressenya: 


Xavier Trias. Jordi Cabré.  "En conclusió"

El testimoni més sincer d’un dels grans protagonistes de la política catalana de les últimes dècades.

Xavier Trias clou la seva trajectòria política amb un llibre testimonial en què parla, amb la llibertat que confereix la seva retirada definitiva de la primera línia, sobre el passat, el present i el futur de la nostra societat. Conseller en diversos governs de Jordi Pujol, diputat a les Corts espanyoles, alcalde de Barcelona entre 2011 i 2015, víctima de l’Operació Catalunya i guanyador de les últimes eleccions a la capital catalana, Trias passa compte en aquestes pàgines, amb intel·ligència i sentit de l’humor, de les interioritats i les sensacions més íntimes que li han provocat les llums i ombres de la política catalana contemporània, on n’ha estat un dels protagonistes clau.

Des dels inicis al primer catalanisme democràtic fins el “Que us bombin!” sorgit de les entranyes, Xavier Trias revela en conversa pausada amb Jordi Cabré —escriptor i nebot del polític barceloní– la manera d’entendre la vida –política i personal– d’un polític amb qui l’autor d’aquest llibre manté coincidències i també sonores discrepàncies, però que –com tanta altra gent– veu com un referent de qui continuar aprenent.

 

 

__