25 de febrer del 2011

Més manifestacions a favor de la recepció de TV3 al País Valencià

 

Centenars de manifestants clamen pel retorn de les emissions davant les Corts Valencianes · Concentracions també d'associacions i sindicats d'estudiants a diverses universitats i facultats

 

Les protestes contra el tancament del senyal de TV3 al País Valencià no han acabat. Ahir al vespre centenars de manifestants van reclamar davant les Corts Valencianes el restabliment de les emissions dels canals de la televisió pública catalana i van demanar la dimissió del president valencià amb consignes com 'Camps dimissió' o 'El president a Picassent' (en referència al municipi que acull una presó). Un cop més les xarxes socials van ser claus per a convocar tota la gent que es va congregar per cridar 'Volem TV3', 'Gürtel no, TV3 sí' o 'Llibertat d'expressió' en un acte que per no haver estat autoritzat va acabar amb la identificació d'alguns dels participants per part de la policia. De fet, la Plataforma Valenciana Televisió de Catalunya va animar a participar en una "quedada d'amics davant les Corts Valencianes per la llibertat" a la què s'hi van sumar i van actuar dolçainers i un grup de diables.

 El logo de la protesta, us el podeu copiar, que corri....






També a València, però davant la facultat de Filologia Catalana, un grup de 200 estudiants convocats pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans també van clamar contra la darrera acció contra TV3 al territori valencià amb el lema 'No a la censura, sí a la cultura: llibertat d'expressió, llibertat d'informació'. Un acte similar va ser protagonitzat pels estudiants de l'escola politècnica Superior de Gandia (Safor) i es durà a terme aquest vespre a la plaça major de Nules (Plana Baixa), a la plaça de l'ajuntament de Pego (Marina Alta), a Xàtiva (Costera) i Sueca (Ribera Baixa).