30 de setembre del 2014

Niño Becerra: «Catalunya ha donat 220.000 milions de més des del 1980»

 
Santiago Niño-Becerra. Foto Nacio Digital| Actualitzat el 30/09/2014  // 

Aquest matí Santiago Niño Becerra, catedràtic d’Estructura Econòmica IQS de la Universitat Ramon Llull, ha assegurat que el problema que té Catalunya no és polític ni jurídic, sinó que és econòmic, tal com ha publicat el diari empresarial ViaEmpresa. Ho ha fet a la ponència inaugural de la 13a Diada de les Telecomunicacions que s'ha celebrat avui a Barcelona.

Becerra ha afirmat que el problema català és la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA): "Es va definir el 1980 perquè unes comunitats autònomes donessin a unes altres. Des de llavors, Catalunya ha donat a Espanya 220.000 milions d’euros més dels que ha rebut”. L'economista també ha dit que per resoldre el problema no caldria la independència, "es pot fer en una tarda canviant la llei". Tot i així, ha reconegut que "és possible que ara sí que l’única via actual per resoldre’l sigui la independència”, però ha alertat que és un procés complicat perquè "és un procés dur i força llarg, i d’entrada Catalunya seguiria tenint dèficit fiscal”.
http://www.naciodigital.cat/noticia/75317/nino/becerra/catalunya/donat/220000/milions/des/1980Entrades rel·lacionades publicades  a la Cuca de Llum:

>>   Espanya s'ha quedat 245.512 milions de Catalunya en 26 anys

>>  Espanya, 500 anys de pensament antieconòmic, 21 fallides del pagament del deute d'Estat. Una vergonya silenciada als llibres de història.v.2

>>  "Dos quiebras por Siglo: Historia de las bancarrotas en el Reino de España" (23 en total, país reincidente, ¿será cultural?)

>>   Albert Pont, "Delenda est Hispania", resenya i videos de les seves conferències