25 de setembre del 2015

Informe del Col·lectiu Wilson.

 Membres del Col·lectiu Wilson:




Jordi Galí   





Pol Antràs





Xavier Sala i Martín

 
 



Gerard Padró i Miquel


 



 Jaume Ventura

 13/09/2015

 - Kenneth Rogoff, execonomista directiu de l'FMI afirma que Catalunya, aïllada, seria un dels països més rics del món.



- El Premio Nobel de Economía en 2004, Finn Erling Kydland, asegura que no le "sorprendería" que si Catalunya fuera independiente despertaría más confianza en los mercados que España.


- El Premio Nobel de Economía en 1992, Gary Stanley Becker, asegura que la independencia de Cataluña es viable económicamente.


 
- El mitjà digital d’informació financera ‘Market Watch’ afirma que una Catalunya independent tindria un producte intern brut de $ 314 mil milions, el que faria que fos l'economia 34 més gran del món i el seu PIB per càpita seria de 35.000 dòlars, el que la faria més rica que Corea del Sud, Israel o Itàlia”.


- Segons The Wall Street Journal, el diari de referència de l’élit financiera internacional, los catalanes "son víctimas de expolio fiscal y discriminación por parte de Madrid". "Cada año desde 1986 un promedio del 9% del PIB catalán en términos netos se ha ido de la región para ser redistribuida o pasar a Madrid. En ningún otro lugar de Europa o América del Norte hay transferencias de tal magnitud".


- Segons Eurostat, Catalunya seria el 10è estat més ric d'Europa, després de Luxemburg, els Països Baixos, Irlanda, Àustria, Suècia, Dinamarca, Alemanya, Bèlgica i Finlàndia.


- Un informe del banc Crédit Suisse diu que Catalunya milloraria amb la independència situant-se en el 20è lloc internacional.


- Financial Times confirma l’espoli català i qualifica Espanya com “una unió de transferències”.



- 4 informes diferents del Bundestag alemany afirmen que si Catalunya s'independitza no hi haurà cap problema en que es quedi dins

 El Col·lectiu Wilson el dia de la seva presentació al Cercle d'Economia de Barcelona, el 2013.