28 d’octubre del 2009

Jordi Bonet arquitecte en cap de la Sagrada Familia, entrevista a Catalunya Ràdio - octubre 09

Una vecina de Sants denuncia que las obras del AVE están agrientado su edificio
El bloque está situado en la calle Tinent Flomesta de Barcelona.
Adif dice que las grietas estaban antes del AVE, pero las arregla.
Los vecinos denuncian falta de transparencia.


EUROPA PRESS. 27.10.2009
Una vecina del barrio de Sants de Barcelona que reside en el número 50 de la calle Tinent Flomesta ha denunciado que han aparecido grietas entre el bloque de pisos donde reside y el de al lado, el número 48, por las obras del AVE. Dicha grieta va "de arriba a abajo" del edificio, que tiene cuatro plantas, "y cada día es más grande".


"Es seguro que las grietas son por el AVE porque es Adif --el ente público promotor de esta infraestructura-- quien se hace cargo de taparme las grietas", explica esta vecina, quien recuerda que el bloque de pisos donde reside se alzó en 1935.

"El Adif dice que la grieta ya estaba antes de las obras pero que ahora se ha hecho más grande", dice, y asegura que "no es verdad" ya que "ningún vecino recuerda que hubiera grietas antes de las obras". Según Pellicer, las grietas han aparecido "hace un mes", y desde enconces, "cada día son más grandes". "Salta la pintura y ahora ya cabe medio dedo", indica.

La vecina lamenta la "falta de transparencia" y de "formalidad" del Adif: "Me dicen que ellos se encargan y que no me preocupe", sin aclararle "la causa". Esta vecina se reunió ayer con el gerente del distrito y un ingeniero de Adif para aclarar la situación, y manifestó que el ente público le ha indicado que el próximo lunes le entregará un informe sobre este hecho.

Fuentes del Adif han asegurado que en este caso se cumple el procedimiento establecido por las obras del AVE, que es que si aparecen grietas, el edificio se revisa y se reparan los desperfectos que puedan haber causado los trabajos.

http://www.20minutos.es/noticia/297184/0/ave/grietas/sants/

27 d’octubre del 2009

Quan caigui la Sagrada Família

Amb criteri

"L'esperit dictatorial i amarat d'autoodi del PSC li impedeix fer cas a l'amenaça d'esfondrament"

Víctor Alexandre

Quan caigui la Sagrada família, tothom se’n rentarà les mans. Quan caigui la Sagrada Família, els mitjans de comunicació en parlaran amb sornegueria. Quan caigui la Sagrada Família, molts espanyols sentiran una inconfessada alegria. Quan caigui la Sagrada Família, Catalunya serà la riota del món. Tant de bo que això no passi, naturalment, però no es pot negar que s’estan fent esforços titànics per aconseguir-ho. Els fan el ministeri espanyol de Foment, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, imposant el pas del TGV a 75 centímetres del temple, i els fan els tècnics responsables del traçat i l’empresa encarregada d’executar-lo.
I ara, per acabar-ho d’adobar, s’ha descobert que, a més del disbarat que suposa aquest projecte, l’empresa Adif ha decidit incomplir fins i tot les previsions de l’estudi informatiu. Segons aquest estudi, els pilons havien d’estar a una distància d’1,95 metres de la façana de la Glòria, la del carrer Mallorca, però Adif els està situant a només 1,12 metres. Per altra banda, els arquitectes del temple han denunciat que la protecció d’acer que havia de tenir cada piló per impedir l’espargiment del formigó al subsòl només s’aplica en un terç de cada piló.
Els catalans hauríem de prendre consciència de l’atemptat gegantí que el Partit Socialista, en connivència amb ICV, està portant a terme contra aquest patrimoni de la humanitat que és la Sagrada Família. I és que l’amenaça d’esfondrament del temple no prové únicament de la matusseria pròpia de república bananera amb què s’estan executant les obres, sinó del projecte mateix, ja que, com han denunciat Jordi Bonet, arquitecte responsable de les obres de la Sagrada Família, així com l’estudi elaborat per Oriol Riba, catedràtic emèrit de Geologia de la Universitat de Barcelona i especialista en el subsòl i en el freàtic de la ciutat, Carles Buxadé i Josep Gómez Serrano, catedràtics d’estructures, i l’enginyer Antoni Gens, l’anomenada “pantalla de protecció” no és res més que “un amortidor de deformacions sense estabilitat pròpia”.
Per altra banda, es preveu que el túnel quedi a menys d’un metre i mig per sota dels fonaments de la Sagrada Família. Cosa que equival a deixar aquests fonaments enlaire, gairebé com si volessin. Però el perill encara és més gran si té en compte que per sota del temple hi passen dos torrents i que, com denuncia l’estudi esmentat, “una intervenció ràpida i agressiva en el subsòl –com la que s’exerciria durant els 28 mesos de construcció del túnel- podria generar conseqüències definitives”.
El Partit Socialista, però, no en fa cas. L’esperit dictatorial i amarat d’autoodi amb què aquest partit governa Catalunya li ho impedeix. Per això li rellisquen els estudis, les al•legacions, les denúncies i l’oposició d’un centenar de catedràtics i professors d’arquitectura i enginyeria d’universitats d’arreu del món contra la barbaritat que està cometent, i per això també es mostra indiferent davant l’estudi que adverteix del perill que “el buit provocat per la galeria accentuï la pressió exercida pels campanars, fet que podria moure les arenes sobre les quals s’aguanten i produir conseqüències ruïnoses”, ja que “qualsevol cosa que passés a l’interior del túnel podria comportar ruptures, arrossegar l’aigua, causar un moviment de sorres i esfondrar l’estructura del temple”.
I per què el Partit Socialista continua endavant amb aquest traçat, en lloc d’optar pel traçat del litoral o pel corredor del Vallès? Doncs perquè fer passar el TGV per sota de la Sagrada Família no és una decisió tècnica, és una decisió que respon a interessos polítics i econòmics. Això significa que només nosaltres podem aturar aquesta barbaritat. Nosaltres... i algun partit polític que, a més de dir que defensa els interessos nacionals de Catalunya, tingui ganes de demostrar-ho.
Altres articles relacionats del Singular Digital que recomanem:

MALLORCA NO ÉS NOSTRE "Aquest carrer de Barcelona i la resta és obvi que és patrimoni d’una casta funcionarial que va deixar anar arrels a Barcelona a finals dels setanta" 15-10-2009
La polèmica sobre el túnel del TGV per sota de la Sagrada Família ha arribat fins els Estats Units. L’edifici d’Antoni Gaudí ja forma part dels 93 monuments de món que formen part de la llista Wath del 2010. 07-10-2009
Els jutges de l’Estat han negat la salutació a l’arquebisbe de Barcelona
Els quatre magistrats de l’Audiència Nacional han arribat amb vint minuts de retard i no han entrat a la Sagrada Família. 23-09-2009
El ministre de Foment visita el temple un dia abans que ho facin cinc magistrats de l'Audiència Nacional per determinar si les obres són segures. 22-09-2009
........

Por sobre el túnel del TGVIntranquil·litat, neguit i por és el que plana sobre els veïns que tenen els treballs del tren d’alta velocitat a tocar de casa. L’obra, que s’ha tirat endavant en contra de la voluntat de diversos sectors econòmics i polítics, ja ha provocat les primeres esquerdes. Ara l’administració s’ha de fer càrrec d’aquests desperfectes. Però al veïnat l’amoïna què passarà quan s’acabin les obres i continuïn surtin fissures a les finques. Qui respondrà per nosaltres? Es pregunten i ningú els dóna resposta.Barcelona se sent insegura.

A banda de la prostitució pels carrers de la ciutat, la venda ambulant o l'incivisme ara reapareix el malson del perill de les obres subterrànies. El 18 de maig d’enguany van començar els treballs de construcció del primer pou del túnel de 5'64 quilòmetres del tren d’alta velocitat entre les estacions de Sants i la Sagrera a la confluència del carrers Mallorca i Trinxant. Aquesta obra ferroviària que tanta controvèrsia ha generat des del seu anunci s’ha tirat endavant tot i ser durament criticada i això, sumat a l’historial de la capital catalana en obres d’aquest tipus, ha provocat desconfiança, nerviosisme i por entre el veïnat. Les obres del TGV són segures?

Els treballs del TGV ja han provocat les primeres esquerdes en una finca del barri del Clot. Els veïns estan en alerta i no confien en els missatges tranquil·litzadors que arriben des de l’administració. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, arran de l’incident, va deixar ben clar, en una entrevista a TV3, que aquestes “obres són les més monitoritzades i controlades que mai s’hagin fet al món”. En la mateixa línia i des de l’altre costat de la plaça de Sant Jaume, s'ha pronunciat l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu i ha afegit que aquest control “és una garantia que ha d’aportar més seguretat i tranquil·litat als veïns”.

En aquest sentit, l’arquitecte director adjunt de la Sagrada Família, Jordi Faulí, sosté que “el fet que sigui l’obra més vigilada no és garantia d’una total seguretat”. Admet que “són obres complexes i el risc zero no existeix”. El mateix opina el president de l’Ave pel Litoral, Pere Vallejo, qui a més, apunta que “tenir un túnel tant a prop de les cases pot tenir conseqüències”.És un risc el deteriorament dels edificis?

Fonts del Col·legi de Camins, Canals i Ports de Catalunya alerten que s'hauria de veure si les esquerdes aparegudes tenen alguna relació amb l'estat de conservació dels edificis. Precisament, la mala conservació de les finques és un dels motius pel qual els veïns es neguen a què el TGV passi pel vell mig de la ciutat. Vallejo i Garrido coincideixen en què “hi ha immobles molt antics” i “alguns tenen fonaments molt precaris”. En aquest cas, “sempre hem dit que aquesta obra comportaria perjudicis importants perquè no és el terreny indicat”, afirma la vocal d’Urbanisme de l’Associació de Veïns de l’Eixampla Esquerra, Anna Garrido.

Adif, l'ens gestor de les obres del TGV, abans d’iniciar els treballs de la construcció del túnel havia de fer inspeccions als immobles afectats pel traçat i va contractar l’empresa Intemac. Però, no tots els edificis van passar les revisions corresponents. La finca del Clot, situada al carrer Trinxant, on hi ha aparegut fissures, no va rebre la visita dels tècnics. Davant d'aquesta situació el president d'Adif, Antonio González Marín, ha dit que “la major preocupació de la companyia sempre ha estat la seguretat de les persones i que mai l'han descuidat”. També afirmen que les esquerdes aparegudes recentment no tenen res a veure amb el TGV i fins i tot afirmen que pendran accions legals contra aquelles entitats que generin missatges negatius o posin en dubte la seguretat de les obres.

Aquestes deficiències tècniques han augmentat la desconfiança de la gent que des del primer dia ha estat en contra d'aquesta obra. Vallejo dóna per fet que les esquerdes de l'immoble de Trinxant “no són les primeres ni seran les últimes”. I el vicepresident de l’associació de veïns del Clot, Joan Balanyat, manté que malgrat que al seu tram de barri encara no s'ha hagut de lamentar cap fissura quan se’n produeixi alguna “exigirem una actuació immediata per determinar-ne l'origen”.

Però el que ara neguiteja més als veïns és que surtin esquerdes un cop s'hagin acabat els treballs del túnel. “Algú respondrà per nosaltres?” es pregunta Garrido. En el cas del temple de la Sagrada Família, segons pronostica Faulí, les vibracions constants que hi haurà pel pas dels trens “perjudicaran l’estructura de columnes arborescents de la nau principal i en el futur l’estructura de suport de les torres de la façana”. Ell també considera que els riscos de l’obra s’hauran de valorar en el futur però aleshores tothom se’n rentarà les mans.


Hi pot haver un segon Carmel?

Vallejo creu que és “una exageració” equiparar aquestes obres amb l’esvoranc del barri del Carmel del 2005. Però, no descarta que es pogués convertir “en un Prat o en un Bellvitge”. Balanya també nega que pogués tornar a passar una cosa semblant a la d’ara fa quatre anys ja que per a ell: “el Carmel ha estat una lliçó”. Faulí en canvi, hi veu un “risc important durant l’execució com després de l’obra” però, afirma que “els accidents no són mai iguals” en tot cas, adverteix que aquest “no és el millor traçat per a la ciutat”. I qui més pessimista es mostra amb les els treballs de l’alta velocitat és Anna Garrido qui assegura tenir “por” i per això, toca “fusta perquè no torni a passar el mateix”.Comentaris dels lectors del SingularDigital.cat


senglar - 22/10/2009
Les obres del AVE per dins de Barcelona, son una operació immobiliaria a llarg termini. Molts edificis antics acabaran enderrocats per haver patit greus esquerdes, i donaran pas a uns de nous, afavorint el negoci immobiliari.


Tal día farà 50 anys - 22/10/2009
I així anar fent... d'aquí a cinquanta o cent anys, ja ningú no s'enrecordarà de qui va donar l'ordre de fer passar el TGV per sota de Barcelona. Quan s'enfonsi tot, emportant-se per endavant mil·lers de persones i la Sagrada Família, llavors diràn allò de que "no es podía preveure", que "son coses que passen", "ja farem un plà especial d'indemnitzacións", "es culpa de tots els catalans perquè no van exigir a l'administració de l'època més rigor", etc, etc, etc... Aquest polítics saben de sobra, que el temps i la manipulació de l'informació fà meravelles en la memòria col·lectiva del poble.


Joan Gargot - 22/10/2009
Ben mirat, per a Barcelona, l'ensorrament de la Sagrada Família tindria efectes perfectament comparables als bombardejos amb artilleria des de Montjuïc del segle XIX o amb aviació italiana del segle XX. Ai, ai, ai!

de:
http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2009/10/por_sobre_el_tunel_del_tgv_43265.php


26 d’octubre del 2009
NOTÍCIES D´ULTIMA HORA


ADIF CONTINUA LA CONSTRUCCIO DE PILOTS DEVANT DEL TEMPLE SAGRADA FAMÍLIA. PASSAN DE TOT!!!!!

PER QUE TENIM JUTGES SI NO FUNCIONEN???????? AIXÓ ES LA GUERRA: NO HI HAN NORMES.Adif es desvia un metre a la Sagrada Família

La junta del temple demana a l'Audiència Nacional la suspensió cautelaríssima per incompliment del projecte Adif evita pronunciar-se abans que el jutge

Albert Balanzà -

Els treballs del mur pantalla que ha de separar els fonaments de la Sagrada Família de la paret del túnel del tren de gran velocitat no van bé, fins al punt de fregar la barroeria. Dit molt més clar, Adif està incomplint el projecte oficial fent passar gairebé un metre més a prop del temple els pilons de protecció que conformen el mur, amb la consegüent desviació del mur guia.
Així ho van denunciar ahir els responsables de la junta de la Sagrada Família, que van anunciar de manera paral·lela que l'Audiència Nacional ja ha rebut la petició de suspensió cautelaríssima de les obres.


Els arquitectes del temple, que ahir van aportar tota mena de mapes i dades per argumentar la tercera petició de suspensió de les obres, asseguren que aquesta vegada pot ser la definitiva després que la primera petició fos rebutjada perquè encara no hi havia projecte i la segona perquè els jutges van adduir que la tuneladora no passaria fins al juny del 2010.


La tercera és la bona

La tercera petició, que introdueix el matís de ser cautelaríssima -i més urgent- en lloc de cautelar, apunta que els pilons previstos en el estudi informatiu i en el projecte havien d'estar a una distància d'1,95 metres de la façana del carrer Mallorca del temple i que els pilons executats s'han acabat situant a 1,12 metres. També s'al·lega que els pilons, que s'enfonsen 40 metres a sota terra, havien d'estar encamisats amb acer per evitar la dispersió de formigó al subsòl -en un nivell perillosament freàtic- i que això només s'ha pogut fer en un terç de cada piló. Adif, que ahir va iniciar les comprovacions pertinents del que denuncia la junta del temple, va preferir no fer cap comentari sobre les desviacions abans que es pronunciï l'Audiència.

Visiblement irritats, ahir el president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, i l'arquitecte del temple, Jordi Bonet, van respondre amb aquesta ofensiva la manera com Adif ha decidit tirar pel dret en la construcció dels pilons sense esperar ni els resultats de l'auditoria del projecte encarregada a Intemac ni la decisió dels magistrats de l'Audiència Nacional que van visitar les obres a finals de setembre.

http://paper.avui.cat/article/ciutats/177681/adif/es/desvia/metre/la/sagrada/familia.html

http://www.3cat24.cat/noticia/413824/catalunya/La-Sagrada-Familia-presenta-un-nou-recurs-per-parar-les-obres-de-lAVE
http://www.abc.es/20091023/nacional-/sagradafamilia-200910231931.html
http://www.que.es/ultimas-noticias/espana/200910232345-sagrada-familia-vuelve-recurrir-parar.html
http://www.europapress.es/economia/construccion-y-vivienda-00342/economia/construccion-y-vivienda-00342/noticia-economia-ave-junta-sagrada-familia-pide-audiencia-nacional-suspender-obras-ave-templo-20091023193955.html

La Sagrada Família presenta un nou recurs per paralitzar les obres de l'AVE


23/10/2009 - EFE-BARCELONA
La junta constructora de la Sagrada Família ha presentat avui a l'Audiència Nacional una sol·licitud de suspensió parcial de les obres del mur pantalla del futur túnel de la línia de l'AVE, que s'està executant al costat del temple, ha explicat l'advocat del patronat, Jordi Abel.


El lletrat ha indicat que és la tercera vegada que la junta del temple demana que s'adopti una mesura cautelar --dues d'elles ja han estat desestimades-- de suspensió de les obres, dins del procés jurídic obert contra el projecte global de l'AVE, ja que aquestes es troben en un "nivell d'autèntica preocupació i s'ha d'actuar abans que sigui massa tard", ha alertat.


Càlculs diferents

Aquesta sol·licitud es basa en tres criteris. En primer lloc, la instal·lació fins ara d'un total de vint pivots del mur pantalla del futur túnel de l'AVE. En segon terme, la reducció de la distància entre la pantalla protectora del túnel i la façana del temple, que havia de ser d'1,95 metres segons el projecte constructiu i està sent executada actualment a 1,12 metres de la façana, fet que suposa una desviació del 42% respecte al pla acordat.

I en tercer lloc, denuncien que Adif hagi iniciat les obres de la pantalla protectora del túnel abans de la presentació de l'informe tècnic sobre la seguretat de les obres que està portant a terme una empresa externa.Segons ha explicat l'arquitecte del temple, Jordi Bonet, aquests errors --en especial la reducció de la distància entre la pantalla protectora del túnel i la façana del temple-- varien "completament" els càlculs realitzats prèviament per Adif sobre els efectes que podien causar les obres a l'edifici d'Antoni Gaudí.


Sota el nivell freàtic

A més, Bonet ha advertit que el túnel de l'AVE es construirà a una profunditat de 40 metres, estant per sota del nivell freàtic, així com de les "fortes ones vibratòries" que pot causar el pas de la tuneladora sobre les columnes del temple.

Per l'actual arquitecte del temple, Adif està portant a terme una "política de fets consumats", basada, segons el seu parer, a avançar el calendari de les obres perquè aquestes es trobin en un estat massa avançat per frenar-les en el moment en què sigui dictada la sentència judicial.

"Aquests errors en la construcció evidencien la falta de rigor i responsabilitat amb què s'està executant l'obra", ha lamentat.Per la seva part, el president de la junta constructora de la Sagrada Família, Joan Rigol, ha demanat a la justícia que actuï amb la "urgència necessària", encara que ha volgut subratllar que la junta disposa de "voluntat de diàleg" i que "acataran i respectaran" la decisió de la justícia, encara que aquesta no sigui favorable als seus interessos.

Economía/AVE.- Fomento obtiene del BEI una línea de financiación de 5.000 millones para el AVEMADRID, 25 (EUROPA PRESS)
El Ministerio de Fomento ha obtenido del Banco Europeo de Inversiones (BEI) un compromiso de financiación por un máximo de 5.000 millones de euros hasta 2015 con el fin de contribuir a costear la construcción de líneas ferroviarias de Alta Velocidad (AVE), informaron a Europa Press en fuentes del sector.

El compromiso se ha plasmado en un acuerdo marco que mañana lunes firmarán en Madrid el ministro de Fomento, José Blanco, y el presidente del BEI, Philippe Maystadt.

En virtud de este convenio, Fomento podrá solicitar dentro del periodo de vigencia de la línea (2010-2015) distintos préstamos para costear proyectos concretos de construcción de líneas de Alta Velocidad incluidas en plan de desarrollo de este tipo de ferrocarril actualmente en marcha en España.

El Plan Estratégico de Infraestructuras y Transportes (PEIT) prevé que España cuente con una red de 10.000 kilómetros AVE en el horizonte de 2020, si bien el año que viene, tras la puesta en marcha del AVE a
Valencia, ya será el primer país del mundo por kilómetros de este tipo de ferrocarril en servicio.

Los préstamos contarán con las habituales condiciones de financiación que oferta el BEI, que se caracterizan por plazos de amortización de hasta cincuenta años y distintas alternativas en cuanto a tipos de interés.

Según los Presupuestos Generales del Estado (PGE) para 2010, España invertirá 5.400 millones de euros en Alta Velocidad el próximo año, de los que unos 4.800 millones se ejecutarán a través del Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (Adif).
Este ente público adscrito a Fomento y encargado de construir la práctica mayoría de las obras del AVE, reconoció recientemente que en 2010 deberá solicitar financiación externa, fundamentalmente del BEI, por un importe 2.100 millones de euros para sufragar sus programa de inversiones.

El BEI ha facilitado financiación para construcción de infraestructuras en España por un total de 17.453 millones de euros desde 2005. Este importe constituye casi la mitad (el 44%) del total de 38.997 millones de euros concedidos en el país en el mismo periodo. Los anteriores protocolos suscritos entre Fomento y esta institución financiera datan de 2002 y 2006.
de:
http://www.finanzas.com/noticias/economia/2009-10-25/211188_economiaave--fomento-obtiene-linea-financiacion.html

............................


La inversión total en infraestructuras se situará en 21.240 millones

MADRID, 29 Sep. (EUROPA PRESS) - El proyecto de Ley de Presupuestos Generales del Estado (PGE) para 2010 contempla una inversión total en infraestructuras de 21.240,05 millones de euros.

Del importe total, 7.885,95 millones de euros provendrán del capítulo de gastos de los PGE, lo que supone una disminución del 3,7% respecto a 2009....

FERROCARRIL.
Así, el ferrocarril será el principal destino de la inversión pública en infraestructuras en 2010, con 8.758,39 millones de euros, un 6,8% más respecto a la prevista en 2009,
con el fin de cumplir con los objetivos marcados sobre esta infraestructura en el Plan Estratégico de Infraestructuras y Transportes (PEIT).

Del importe total, el Ministerio de Fomento, a través de la Dirección General de Ferrocarriles, invertirá 1.829,97 millones de euros, de los que 890,62 millones se destinarán a construcción de nuevas líneas y los 939,35 millones restantes a la administración, gestión y mantenimiento de la red actual.

De su lado, el Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (Adif), promotor de las líneas de Alta Velocidad (AVE), contempla una inversión en 2010 de 5.160,22 millones de euros, un 18,38% más que un año antes.

leerlo todo: http://www.europapress.es/economia/construccion-y-vivienda-00342/noticia-economia-pge-inversion-total-infraestructuras-situara-21240-millones-20090929130547.html?rel (29 sep 09)
ASSEMBLEA VEÏNAL - AVE
Dimarts 27 d´octubre
a les 19,30 h

ASSOCIACIÓ VEïNS ESQUERRA EIXAMPLE
Avda Roma, 139 (entre c/Casanova i c/Villarroel)

CONSEQÜÈNCIES D´UN PÈSSIM TRAÇAT DE L´AVE PER CARRERS DE 20 M. D´AMPLADA

. La veritat de les esquerdes i d´altres perjudicis
· Treballs dissabtes SI o NO?
· Com estan les obres actuals?
· Quan començarà la tuneladora?
· Què ha fet l'Audiència Nacional?
· Què podem fer nosaltres?
Testimonis de veïns d'altres barris i ciutats que “pateixen” amb l´AVE.

www.avepellitoral.info----avelitoral@gmail.com

FOTO DE
LA REUNIÓ.Montilla avisa ERC que ja té previst rebaixar successions


El president José Montilla va ignorar ahir l'acostament entre ERC i CiU per reformar l'impost de successions i va recordar als seus socis que ja hi ha una resolució del tripartit aprovada en l'últim debat de política general en la línia de rebaixar l'impost. El líder del PSC es va encarregar de recordar que cap dels partits del govern està a favor de suprimir l'impost, intenció que sí que atribueix a CiU.

Justament, Joan Puigcercós va retreure a Josep Antoni Duran i Lleida aquesta posició maximalista per impedir un acord entre CiU i ERC. Mentrestant, Joan Herrera, s'alineava amb Montilla. La Generalitat ingressa uns 900 milions d'euros anuals gràcies al que CiU anomena "el peatge de la mort", i el conseller Antoni Castells està fent estudis des del departament d'Economia per fer una modificació que el faci "més just".
de:http://www.avui.cat/cat/notices/2009/10/montilla_avisa_erc_que_ja_te_previst_rebaixar_successions_75981.php


comentaris dels lectors de l´Avui digital:


900 milions anuals per impost de successions ?? Amb la independència n'ingressaria 21.000 milions. Potser que s'hi posin no ??
MAC - 26.10.09, 13:30Són uns desgraciats... Donacions van baixar el tope del 33% al 9%....El de successions, per mortis causa, a topes del 33% i 16 trams... feu pudor!
Peatge de la MORT - 26.10.09, 11:39


Això és el negoci de la MORT! - El negoci de la mort: 1. Generalitat de Catalunya: Impost de Successions; 2. Ajuntaments: plusvàlua de propietats immobiliàries per mortis causa. Resultat = expoli. ja n'hi ha prou! A la resta de pràcticament tota Espaya no es paga, i els sicaris del PSC i ICV estan per seguir foten a la gent..
26.10.09, 11:34


Faran una merda de modificació de la llei de successions perquè CIU no ho pugui aprofitar a les eleccions. Segurament els hi funcionarà l'estratègia de fer creure a la gent que "ara hi ha una llei de successions més justa". Mentre la gent no sapiguem sumar i restar no hi ha res a fer.
mcb 26.10.09, 10:54L´Impost de Successions és un impost recaptat al 100% per la Generalitat, per tant els culpables que no s´elimini els tenim a casa nostra i és a aquests malparits a qui hem de demanar responsabilitats.
gnasi 26.10.09, 10:13Impost de Successions eliminat al 100 % ja !!! com a altres zones d´Espanya. ¡¡ Res de rebaixes, eliminació total!!. El que els pares han guanyat amb tota una vida d´esforços ha de passar íntegre als fills. Aquesta merda de Tripartit és una condemna pels catalans.
Josep 26.10.09, 10:04Estic d'acord que s'ha de suprimir, però si CIU va estar tant temps en el Govern perquè no ho van fer en el seu moment?
Ben Johnson 26.10.09, 09:33


Por otro lado, un impuesto de sucesiones nunca será justo. Es necesaria su desaparición. Que yo tenga que pagar para poder disfrutar de algo que yo mismo he comprado (en el caso de viudedad) y por lo que ya he pagado impuestos tiene tela. Estos politicos son unos vampiros que nos chupan la sangre para poder vivir a nuestra costa. (lector de La Vang)
25 d’octubre del 2009

El dèu Adif oblida a VilafrancaEls déus també fan les seves necessitats.

Fa temps em vaig interessar per les castes de l' Índia, la que més em va interesar va ser la dels intocables.


Segons em vaig poder informar cada casta representa o correspon a una part del cos del seu Déu. I em vaig interessar a saber la casta dels intocables que parteix del cos del seu Déu corresponia, com va ser la meva sorpresa que l'explicació que vaig trobar que els intocables eren els excrements del seu Déu.

I davant d’aquesta revelació que va suposar un xoc emocional per a mi, em vaig assabentar que els Déus també fan les seves necessitats. Ara entenc el perquè la nostra situació davant el déu Adif, els vilafranquins som per al Ministeri de Foment -que és el temple del déu Adif-, la casta dels intocables, és a dir els excrements del déu Adif.

Us ho demostro. Fa uns dies va sortir a Tv3 la notícia que a Barcelona als ciutadans del Clot els hi havien sortit esquerdes en els seus habitatges a causa de les obres de l'AVE. Al mateix programa van fer declaracions tant el Sr. Nadal Conseller de la Generalitat, com el Sr. Gonzalez President de l' Adif. Les seves paraules van anar a dir que els ciutadans estiguessin tranquils que si les esquerdes eren conseqüència de les obres de l'AVE, es repararien com s'han reparat les d'Hospitalet i les del Prat.

Però de Vilafranca no van dir res. Deu ser perquè com som els excrements del déu Adif, els intocables, som una casta menystinguda.

D'altra banda en el setmanal del 3devuit del dia 18/10/09, va sortir una notícia on un polític de Vilafranca es va reunir amb el Sr. Nadal - Conseller d'Infraestructures de la Generalitat-, per parlar-li sobre alguns problemes que pateix Vilafranca sobre temes de barris. Els ciutadans dels barris afectats pel déu Adif, van trobar a faltar que no sortís publicat cap linea parlant del problema nostre, per tant pensen que en aquesta reunió també s'havia de haver parlat del problema que tenim i que cada dia són més intensos, i que cada dia són més les persones afectades.

Cada dia que passa s'incrementa més el nombre de persones que el seu nivell d'afectació va en augment, degut al fet que s'ha incrementat més la velocitat que s'està deteriorant més la zona. El terreny s'està assentant pels moviments sísmics que produïxen les vibracions . Es a dir el terreny diàriament reb més de 80 petits moviments sísmics, això fa que la deterioració de la zona vagi en augment.

A la ciutadania els volem informar que hi ha nens que es desperten espantats i plorant,
que hi ha persones que el seu caracter li està canviant, i tal com ens va dir una Dra Psicòloga “ si no es rebaixa el nivell d'afectació, a la llarga
algunes persones patiràn conseqüències greus, donc si la ment està sotmesa diàriament a un augment d'ansietat, arribarà el dia que no tindrà control, pot contreure malalties bastants greus” .

Duem gairebé dos anys, els responsables de la nostra situació dóna la sensació que ens ignoren. Si no perquè hem arribat a aquesta situació que va en augment? Els responsables que ens han introduït aquesta desgràcia no són conscients del que està passant. S' ho prenen com un tema que els donarà punts.


Els de la plataforma vam pensar que els responsables viuen en un altra esfera: a ells no els desperta l'AVE, a ells ningú els plora perquè s'espanten quan els desperta l'AVE, a ells no li ha canviat la seva qualitat de vida pel pas de l'AVE, no senten com cruixeixen els seus envans al pas de l'AVE, a ells no els preocupa que la desgràcia que una part de la ciutadania de Vilafranca esta patint cada dia!

Veritablement som els excrements del déu Adif.Plataforma Afectats Ave Vilafranca

Vídeo: el ruido que deben soportar en Vilafranca del Penedés
Este video visualiza y se puede comprobar lo que tenemos que soportar diariamente, en la parte del trayecto que está descubierto dentro de la población.

Este ruido tambien afecta a un colegio de primaria de niños a partir de cuatro años y como pasan cada cuarto de hora, os podeis imaginar la calidad de enseñanza que pueden dar el profesorado, la concentración que tienen los niños, y la pérdida de calidad de vida que tienen los vecinos.
Os recomiendo que lo veaís dos o tres veces seguidas, seguro que os molestará bastante, imaginaros las veinticuatro horas.

24 d’octubre del 2009

El "Gobierno de España", la psicologia dels pobles d'estepes, i el traçat de l'AVE pel centre de Barcelona

_________________________________
61 metres de distància entre la Façana del Naixement i el túnel, aquest va ser l´informe del "Ministerio de Cultura del Gobierno de España" a la Unesco. Juliol 2009, a Sevilla.
Els pobles que venen de llocs esteparis com Rusia (Genghis Kan), com la messeta central espanyola, tenen una psicologia de dominadors que després re-qualifiquen com "conquistadors". Com el seu país és tan pobre en recursos naturals... van així de prepotents per tot arreu.
Nosaltres pobrets de províncies no sabem el que ens convé, sort en tenim d´ells que ens obliguen a fer el que ells diuen. Pensen així i després ho disfressen de tota mena de filosofies "la unidad de España", "la generación del 98 y los campos de Castilla", "la solidaridad" entesa com a ells els hi convé....

No tenen cap escrúpol en callar la boca dels diaris ( en el tema de l´AVE que segueixo, desde març 2008), o en tergiversar la història es a dir l´identitat d´Espanya, o en no publicar les balances fiscals amb CAP autonomía, en adjudicar-se la Comunidad de Madrid molts mes recursos, que son de tots els espanyols al seu favor, mes diners, mes beques, mes autopìstes, mes kilómetres de metro (90 km) amb els quartos de la UE que teníen que servir por tot Espanya.

Fan lleis com la LOFCA (crec que es aquesta) per limitar les Comunitats Autónomes que ja no sabem com dir que n´estem fins a dalt de tans abusos, la que regulava que l´IVA es quedaría en la Comunitat Autónoma a on l´empresa tingués la seu central, i que ha reportat tans beneficis a la Madrid.
Unes 4.000 famílies viuen del "cuento" de la unidad d´Espanya, son una oligarquía. Maneguen la prensa, son ejecutius-funcionaris de la Repsol, Endesa, Campsa, ..... dels bancs amb seu a Madrid, dels llocs clau de "los Ministerios"....: en resum el que es coneix com UN LOBBY. CAMUFLAT AMB LA RETÓRICA QUE SIGUI, ells VIUEN DEL CUENTO, i "los de provincias" "que se fastidien". Jo mai he tingut la sensació de viure a "provincias" i visc a Barcelona, nomes quan vaig a Madrid, et fan una ratlla ellos/nosotros.

Ara la tenen amb Catalunya, s´els escapa.... Donc què es pensen?. Després de passarse mes que mai en manca d´inversions de tota mena des del 92, ara "la puntilla" per liquidar Catalunya es posar una bomba de rellotgeria lenta però segura en el subsol de Barcelona, i que la deixarà malmesa per 2 generacions. Aquesta es la lectura en clave de guerra soterrada de la història de l´AVE pel centre de Barcelona. Ens tenen distrets amb el futbol, la grip A, i el que calgui, el cas Millet inclos. HEM D' ESTAR MES ATENTS QUE MAI !!!

23 d’octubre del 2009

Declaraciones del Sr Rigol ante el error en la construcción de pilotes en la Sagrada Familia

EXTRACTE NOTA DE PREMSA SAGRADA FAMÍLIA – 23-10-09En el dia d'avui, la Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família ha presentat davant de l'Audiència Nacional, la sol·licitud de suspensió parcial de les obres de construcció del mur pantalla que s'està executant en el carrer Mallorca, enfront mateix del Temple.


La sol·licitud s'ha realitzat a l'empar del que disposa l'article 135 de la Llei de la Jurisdicció del contenciós-administratiu, que disposa que ateses les circumstàncies d'especial urgència que concorren en el seu cas, el Tribunal adoptarà la mesura cautelar amb la rapidesa que el cas requereixi.


És la tercera vegada que sol·licitem la mesura cautelar. En les dues anteriors, per part dels representants d'ADIF i de l'Administració, s'havien oposat en base a la inexistència de perill i falta d'immediatesa de la mesura, donat que faltava molt de temps abans de que la tuneladora arribés enfront de la Sagrada Família. I, a requeriment del Tribunal, varen manifestar que el traçat podria variar-se en qualsevol moment, si bé causaria greus problemes.


Després de la prova anticipada de reconeixement judicial, per part dels 5 magistrats de l'Audiència Nacional, varem demanar al Tribunal l'urgent obertura del procediment a prova, el que va donar lloc a què per Interlocutòria de data 16 d'octubre de 2009, la Sala donés la proposició de la prova que ha de formular-se en un plaç de 15 dies, per procedir immediatament a la seva pràctica. Per això, disposem ja de dictàmens de prestigiosos professionals que evidencien el risc real de la construcció del mur pantalla primer i el túnel després, destacant errors i omissions del Projecte, així com la fal·làcia de la Memòria de l'Estudi Complementari aprovat pel Secretari d'Estat d'Infraestructures i Planificació del Ministerio de Fomento, al comparar l'esmentada obra amb la catedral de Sant Esteve de Viena, informe fet pel propi arquitecte conservador dels monuments d'Àustria.Els motius fonamentals en els què es fonamenta la sol·licitud de suspensió, consisteixen en: haver-se ja practicat 20 pilots del mur pantalla i a punt de finalitzar el 21, ja havent travessat el carrer Sardenya, i executant-se ja la pantalla enfront del mateix Temple, pel carrer Mallorca, on es construeix el Portal de la Glòria havent-se comprovat que el traçat de l'esmentada pantalla, tant en el Projecte de l'Estudi Informatiu d'abril de 2006, com en el Projecte Bàsic de la Plataforma de juny de 2009, aquesta pantalla havia de passar a dos metres -segons grafisme a 1,95 metres- de la façana de la Sagrada Família, i en la seva execució aquesta separació o distància és de només 1,12 metres de la façana, del que s'ha aixecat la corresponent acta notarial.En verd, les pilones del mur pantalla segons el projecte (a 1,95 m. dels ciments del Temple)En vermell les pilones construïdes (21) fins ara a 1,12 m dels ciments del Temple !!!


Una desviació del 42% entre el Projecte i la seva execució, evidencia la falta de rigor i responsabilitat amb la que s'està executant l'obra i el perill subsegüent pel Temple que, recordem, és en part Monument de la Humanitat i tot ell, està declarat com a Patrimoni nacional.
(EL NOSTRE COMENTARI: Per cert, les estan fent sense taquímetre i sense encamisar les pilones !!! )

Resposta d´Artur Mas devant l´enviament de fotos de les esquerdes de Mallorca 415Benvolguda senyora Alsina,

Des del Grup Municipal de CiU estem seguint molt de prop les obres que s’estan fent. Per aquest motiu, he reenviat el seu missatge a la Portaveu de CiU al Districte de l’Eixample, Teresa Pitarch, perquè es posi en contacte amb vostè i puguin mantenir una reunió al respecte.

Molt cordialment,

Artur Mas
President de CiU
_________

La carta que vaig enviar a molts polítics deia:


Aquestes son les esquerdes degudes a la construccio del primer pou de manteniment de la tuneladora.
Hi ha 4 pous mes previstos, tots a menys de 2 metres del fonaments de les cases. Aquest es el futur que ens espera....si no ens posem les piles per impedir-ho. De debó que em d´esperar a que hi hagi un accident mortal per aturar aixó??


http://www.facebook.com/album.php?aid=2563&id=100000318863188&l=87cdfdb390

___

AVE - pilones devant la Sagrada Família - esquerdes. Crónica d' una setmana calenta.1- construcció de les pilones del mur pantalla a la façana de la Glòria. Tenen una fondària de 41 metres. Avui el Patronat ha fet una roda de premsa a la tarda per informar del següent:

La Sagrada Família demana a l'Audiència Nacional la suspensió cautelaríssima de les obres d'acord amb l 'art. 135 de la Llei de Jurisdicció del contenciós-administratiu motivant-se en que les pilones del mur pantalla que en l'estud...i projecte de 2006 i 2009 havien de passar a 1,95 m dels fonaments del temple i en la seva execució s' estàn fent a 1,12 m !!! (desviació del 42% respecte al projecte!!!)


2- cal recordar que Adif ha faltat a la seva paraula (de cavaller) al seguir endavant amb les obres de les pilones, trencant el pacte Adif-Patronat de no construir res fins que l´empresa independent INTEMAC, pagada per Adif, hagues emes el seu informe sobre la construccio o no de les pilones/ i sobre les interaccions entre el Temple i les vibracions del 250 tres al dia que hi haurien de passar.

Per exemple falta estudiar si les vibracions podrien produir el fenómen de la resonancia amb algun element del temple (aixó NO ha estat estudiat en el projecte básic ni constructiu perquè estrictament parlant no hi ha una obligació legal. Nomes es consideren les ones sonores, el sorolls.)


3- aquesta setmana ha fet rebombori la noticia de les greus esquerdes al inmoble Malloca 615 i al de Mallorca 640, de 45º en el plà de la pared; aquesta inclinació es símptoma inequivoc de que s´ha produit un assentament en l' edifici. A menys de 2 metres dels fonaments, s' està construint en aquest moments un pou de manteniment de tuneladora a la cruïlla Mallorca-Trinxant, ( molt a prop de Meridiana). Aquest pou te ara uns 14-18 m de fondària: es a dir que ha traspassat el límit dels 17 m a partir del qual es trova una capa de sorres, graves i un tipus d´argila, i pel que circula aigua a una velocitat de 1 metre al dia en direcció al mar. A tall d´exemple, la Sagrada Família no ha gosat mai de fer els seus fonaments mes fondos que 17 m. Devant la portada de l´Avui denunciant aquestes esquerdes, l´intervenció del president de l´Adif per la tele, etc. Adif va anunciar ahir que es querellaria amb qui diguesi que les esquerdes son culpa de l´AVE.....


En aquest contexte cal recordar que el Ministeri de Cultura va informar a la Unesco que no hi havia cap altre projecte alternatiu per l´AVE a Barcelona, i que la Façana del Naixement era a 61 metres de distància del túnel, tot i que n´està a 30 m. Tot aixó va ser denunciat el 22 agost 09 en un article a La Vanguardia: "El Ministerio engaña a la Unesco", i que no ha sigut rebatut. En total tenim per ara tres vegades que han faltat a la veritat.

Monforte del Cid, la base del AVE en la provincia de AlicanteAVE MonforteEl Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (Adif) ha iniciado los primeros movimientos de tierra en Monforte del Cid para construir la base de montaje de la vía por la que el Tren de Alta Velocidad circulará en la provincia. Desde este punto, situado en las inmediaciones de la vieja estación del ferrocarril, partirá la instalación de cada carril del Ave a su paso por las comarcas alicantinas. Desde la pedanía villenera de La Encina hasta la ciudad de Alicante y desde la bifurcación de Monforte de Cid hasta Murcia. En total 134 kilómetros en una actuación presupuestada con 13,7 millones de euros por el Ministerio de Fomento y que contará con varias zonas de acopio de balasto, traviesas y carriles, área de cargaderos, una losa de transferencia de carriles y desvíos, un edificio de oficinas de 845 metros cuadrados de planta y dos naves. Una de 425 metros destinada a almacenaje y otra de mantenimiento que abarcará una superficie de otros 780 metros.

La base de montaje de Monforte del Cid estará acabada en diez meses y centrará todas las operaciones destinadas al acopio, suministro y gestión de materiales y transporte de los carriles del ancho internacional a lo largo de los dos tramos. El de 69 kilómetros de La Encina-Alicante y el de 64,7 kilómetros de Monforte-Murcia.

El complejo tendrá una superficie aproximada de seis hectáreas pero ocupará mucho más espacio porque también acogerá los caminos de acceso y perimetral, así como las vías de conexión con la plataforma de la línea de Alta Velocidad por el norte y con la plataforma de La Encina por el sur.

Precisamente el pasado 28 de agosto el Consejo de Ministros autorizaba al Ministerio de Fomento a licitar el contrato de instalación y montaje de vía en el trayecto Caudete-Alicante, de la línea de Alta Velocidad Madrid-Castilla La Mancha-Comunidad Valenciana-Región de Murcia.

El importe de licitación de esta última actuación, para la que también se ha fijado un plazo de 10 meses, asciende a 20,8 millones de euros. Pero el valor estimado de los suministros que deberá aportar Adif asciende a 86,6 millones euros, por lo que el valor total de la obra se estima en más de 107 millones de euros. Y sin el IVA.

Según informó el Ministerio de Fomento, estos trabajos consistirán en el montaje de vía, instalación de traviesas y colocación de carriles en un total de 62,8 kilómetros. Una actuación que partirá de Caudete y se desarrollará en los términos municipales de Villena, Sax, Elda, Monóvar, Novelda, Monforte del Cid, Agost y Alicante.

Los técnicos de Adif también explicaron que el montaje de vía se efectuará? siguiendo dos métodos. El sistema sobre balasto, con un aporte de piedra sobre el que se asientan las traviesas y el resto de elementos de la vía, se empleará en un tramo de 59 kilómetros. Los 3,8 kilómetros restantes de la línea se completarán con el sistema de ví?a en placa, que consiste en la colocació?n de traviesas sobre una superficie de hormigón. Una modalidad que, en cualquier caso, se limitará a trayectos soterrados como el del tú?nel de Las Barracas y el del acceso a Alicante.

Otro aspecto a destacar es que en los tramos de Monforte situados entre Novelda y La Alcoraya también se construirá un Puesto de Banalización, que permitirá el cambio de vía de circulación de los convoyes, y un Puesto de Adelantamiento y Estacionamiento de Trenes. El denominado PAET cuya función es convertirse en un apartadero que permita el rebase de trenes más lentos. Estos puntos suelen utilizarse para necesidades técnicas de mantenimiento y seguridad. Por eso se ubican en un acceso cómodo por carretera para facilitar el transbordo a autobuses de los viajeros de un tren inmovilizado por avería o por interrupción de la línea.

Pérez Gil | Información

22 d’octubre del 2009

FOTOS DE HOY: SIGUEN LAS OBRAS PREVIAS PARA LA CONSTRUCCIÓN DE PILOTES JUNTO A LA SAGRADA FAMILIA


PANORAMICA DE MALLORCA CANTONADA SARDENYA, AQUESTA TARDA.CANTONADA MALLORCA-SARDENYA AQUESTA TARDA-
LA ESQUINA DE MALLORCA CON SARDENYA ESTA TARDE.

CARRER MALLORCA MIRANT CAP A CARRER MARINA, A L´ESQUERRA LA SAGRADA FAMILIA. CALLE MALLORCA EN DIRECCIÓN A CALLE MARINA, A LA IZQUIERDA LA SAGRADA FAMILIA.


DOS FOTOS DE LA MÁQUINA ENORME DE FER PILONES.
DOS FOTOS DE LA ENORME MAQUINA PILOTADORA.


CARRER MALLORCA MIRANT CAP A CARRER MARINA, A L´ESQUERRA LA SAGRADA FAMILIA. GRANS TUBS.
CALLE MALLORCA EN DIRECCIÓN A CALLE MARINA, A LA IZQUIERDA LA SAGRADA FAMILIA. OBSERVEN LOS GRANDES TUBOS.